• Uw eigen sauna thuis

 • Prachtige design sauna's

 • De luxe die u verdient

 • Geheel op maat gemaakt

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Sauna

Zoekt u een traditionele Finse sauna of wilt u een hypermoderne design sauna kopen? Een binnensauna of een buitensauna of infraroodsauna? Alles is mogelijk. Wij adviseren in het ontwerp, bouwen de sauna in onze eigen werkplaats en installeren de sauna bij u thuis. Vakwerk, kwaliteit en service. Bent u nog aan het oriënteren maar weet u niet welke sauna geschikt is voor u? Gebruik dan onze SaunaSelector om te kijken welke sauna aansluit bij uw wensen en behoeftes.

Vijf redenen waarom een sauna goed is voor uw gezondheid

De infraroodcabine met korte golf is zeer geschikt omdat uw spieren en gewrichten direct verwarmd worden wat een erg fijn en weldadig gevoel geeft.

De ‘gewone’ Finse sauna werkt hier erg goed voor. U traint als het ware uw lichaam en afweermechanisme door regelmatig uw sauna te gebruiken. Bent u al verkouden, dan helpt het naar de sauna gaan u helaas niet om daar vanaf te komen.

U bouwt meer weerstand op in zowel de Finse als de Infraroodsauna, doordat u uw lichaam traint.

Er is al veel medisch onderzoek gedaan naar het effect van de sauna op astma. Daaruit is gebleken dat bij regelmatige saunabezoekers met astma het aantal aanvallen minder werd en de ademhalingsmoeilijkheden afnamen. Dat komt ook doordat het zenuwgestel gunstig wordt beïnvloed. De traditionele sauna is uitermate geschikt voor mensen met astma of bronchitis.

Sauna is gezond voor uw bloeddruk. In de sauna zal uw bloeddruk dalen, doordat de bloedvaten verruimen en het bloed wordt dunner. Tijdens het afkoelen, vernauwen de vaten zich juist, waardoor de bloeddruk weer toeneemt. Heeft u last van een hoge bloeddruk, zorg dan vooral dat u genoeg tijd voor uw saunagang neemt. Neem rust en koel goed af na uw saunagang.

Wanneer kunt u het beste geen gebruik maken van een sauna?

Er zijn ook gezondheidsklachten waar de sauna u niet bij helpt. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om van uw sauna gebruik te maken als u veel last heeft van spataderen. Het steeds verwijden en vernauwen van uw bloedvaten in de sauna heeft geen positief effect op spataderen. De sauna zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Daardoor kan een vastzittende bloedpropje in een spatader zelfs losschieten, wat levensgevaarlijk kan zijn. In het beginstadium van spataderen kunt u gerust nog de sauna in gaan. Bent u wat verder, dan is het verstandig om geen sauna meer te bezoeken. Heeft u last van hartklachten, wees dan in elk geval voorzichtig met de sauna. Uw bloedsomloop wordt versterkt, wat ervoor zorgt dat uw hart meer werk moet doen. Dat kan gevaarlijk zijn. Voor sommige hartpatiënten is een saunagang juist wel gezond. Overleg het altijd met uw arts! Bij koorts is het niet verstandig om uw sauna te gebruiken. Uw lichaam vecht al waardoor u zelf al een hogere lichaamstemperatuur heeft. Wacht tot uw koorts weer over is.

Sauna op maat

Bent op zoek naar een sauna op maat? Ook dan zit u goed bij VSB. VSB onderscheidt zich in maatwerkgerichte interieuroplossingen waaronder schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw. Echter staan sommige situaties prefab bouw in de werkplaats niet toe. VSB biedt de mogelijkheid om op locatie een cabine compleet in de beschikbare ruimte in te bouwen. Misschien ligt hier wel onze sterkste kracht. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Zo weet u zeker dat uw sauna volledig op maat gemaakt wordt en er geen onverwachtse problemen op zullen treden. Neem contact met ons op om samen met ons uw eigen sauna op maat te ontwerpen.

Wat kost een sauna?

De prijs van een sauna is compleet afhankelijk van uw wensen en voorwaarden zoals bijvoorbeeld:

 • Het doel van de sauna.
 • De ruimte waar de sauna komt te staan.
 • Bouwt u hem zelf of heeft u liever dat VSB Wellness alles voor u regelt?

Door de talloze mogelijkheden, plus het feit dat alles op maat gemaakt wordt kunnen prijzen veel variëren. VSB Wellness produceert sauna's voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan er voor u mee aan de slag.

 • Altijd een sauna die bij u past

  Maatwerk

  Misschien ligt hier de sterkste kracht van VSB Wellness. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Ondersteund door de beste technische voorzieningen, zoals onze eigen CNC gestuurde machines. Met oog voor detail, smaak, interieur, comfort, budget en tijdpad. Functionaliteit in de hoofdrol. Totdat uiteindelijk onze installateurs en houtbewerkers aan de slag mogen.

 • Goed voor lichaam en geest

  Gezondheid

  De sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Maar waarom eigenlijk? Voor welke klachten is de sauna bij uitstek een gezond middel? En bij welke juist niet? Een saunagang levert rust en ontspanning op. Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, zoals de Finse sauna, de infraroodcabine met korte golf en de infrarood sauna met lange golf.

 • Thuis in wellness

  Sauna op maat

  Misschien ligt hier de sterkste kracht van VSB Wellness. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Ondersteund door de beste technische voorzieningen, zoals onze eigen CNC gestuurde machines. Met oog voor detail, smaak, interieur, comfort, budget en tijdpad. Functionaliteit in de hoofdrol. Totdat uiteindelijk onze installateurs en houtbewerkers aan de slag mogen.

 • Niet van echt te onderscheiden

  3D Visuals

  Door de vele mogelijkheden in materialen, stijlen en uitvoeringen is het soms lastig het volledige plaatje voor te stellen. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor. Onze eigen 3D tekenaar maakt voor u een levensechte kijk in uw toekomstige realisatie. Ons project en uw wellness, zoals het kan worden.

 • Dé trend

  Design Sauna

  Op het gebied van sauna’s is het de tendens om steeds meer sauna’s af te werken met een design in de nieuwste trend met de mooiste materialen. VSB Wellness is in dit segment trendsetter.

 • Aanwinst in uw tuin

  Buiten sauna

  Wat is er fijner dan om door uw eigen tuin naar uw buitensauna te lopen? En af te koelen op uw eigen privé terras? Misschien heeft u iets meer ruimte in uw tuin, zodat u ook een buitendouche kunt plaatsen. Toppunt van genieten..wij helpen u graag om uw droom te verwezenlijken.

 • Feit of Fabel

  Afvallen in de sauna?

  Helaas! U verliest wel vocht, maar dat is tijdelijk. Dus gaat u zichzelf net na de saunagang wegen kan het wel wat schelen, maar laat u zich niets wijsmaken. Wel voert u veel afvalstoffen af dankzij de sauna.

 • Van handdoek tot saunalepel

  Sauna accessoires

  Als totaalaanbieder levert VSB Wellness sauna onderdelen, sauna accessoires & toebehoren die uw wellness ruimte compleet maken. Of het nu gaat om sauna-emmers, houtonderdelen, een losse hoofdsteun voor in uw sauna of een complete buitendouche, VSB Wellness kan u van dienst zijn.

 • U vraagt wij draaien

  Internationaal

  VSB Wellness levert cabines in Nederland, Belgiëen zelfs ver buiten de landsgrenzen. Neem contact op met onze Wellness-adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven