• Uw eigen sauna thuis

 • Prachtige design sauna's

 • De luxe die u verdient

 • Geheel op maat gemaakt

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Sauna

Bent u op zoek naar een traditionele Finse sauna of wilt u een hypermoderne design sauna? Of wilt u liever een binnensauna, een buitensauna of een infraroodsauna? Het maakt niet uit waar u naar op zoek bent, bij VSB Wellness is het allemaal mogelijk. Wij adviseren in het ontwerp, bouwen de sauna op maat in onze eigen werkplaats en installeren de sauna bij u thuis. Bij VSB Wellness profiteert u van vakwerk, kwaliteit en service. Dan kunt u optimaal genieten van een passende sauna. Bent u nog aan het oriënteren en weet u niet welke sauna voor u geschikt is? Gebruik dan onze SaunaSelector om te kijken welke sauna aansluit bij uw wensen en behoeftes. U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen of langskomen, dan helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze. U kunt ook alvast inspiratie opdoen op onze referentie pagina. 

Vijf redenen waarom een sauna goed is voor uw gezondheid

Er zijn meerdere redenen waarom een sauna goed is voor uw gezondheid. We hebben de vijf grootste redenen voor u op een rijtje gezet.

De infraroodcabine met korte golf is zeer geschikt voor uw lichaam. De stralingen van de sauna dringen diep door in uw huid en verwarmen uw lichaam. De warmte zorgt ervoor dat uw doorbloeding in uw lichaam verbetert en zorgt voor ontspanning van uw huid. Door de diepe inwerking van de straling hebben vooral mensen die last hebben van hun spieren en gewrichten veel baat bij een infrarood sauna.

Iedereen wordt weleens verkouden of krijgt griep, maar een ‘gewone’ Finse sauna is zeer goed in het voorkomen van verkoudheden en griep. U traint als het ware uw lichaam en afweermechanisme door regelmatig een sauna te gebruiken. Bent u al verkouden? Dan helpt een sauna helaas niet om daar vanaf te komen. Wanneer u meer wilt weten lees dan ons artikel over verkoudheid en sauna.

Zowel een infraroodsauna als een Finse sauna werkt in het verhogen van uw weerstand. Dit komt omdat uw lichaam door de grote temperatuurschommelingen uw bloedsomloop gaat stimuleren en stabiliseren. Hierdoor worden er meer afweerstoffen aangemaakt.

Er is veel medisch onderzoek gedaan naar het effect van de sauna op astma. Daaruit is gebleken dat bij regelmatige saunabezoekers met astma het aantal aanvallen minder werd en de ademhalingsmoeilijkheden afnamen. Dit komt ook doordat het zenuwgestel gunstig wordt beïnvloed. De traditionele sauna is uitermate geschikt voor mensen met astma of bronchitis.

Het gebruik van een sauna is gezond voor uw bloeddruk. In de sauna zal uw bloeddruk dalen, doordat de bloedvaten verruimen en het bloed dunner wordt. Tijdens het afkoelen, vernauwen de vaten zich juist, waardoor de bloeddruk weer toeneemt. Heeft u last van een hoge bloeddruk, zorg dan vooral dat u genoeg tijd voor uw saunagang neemt. Neem rust en koel goed af na uw saunagang.

Wanneer kunt u het beste geen gebruik maken van een sauna?

Naast dat het gebruik van een sauna goed is voor meerdere redenen zijn er ook gezondheidsklachten waarbij een sauna niet helpt en waarbij het verstandig is om juist geen gebruik te maken van een sauna. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om gebruik te maken van een sauna als u veel last heeft van spataderen. Het steeds verwijden en vernauwen van uw bloedvaten in de sauna heeft geen positief effect wanneer u last heeft van spataderen. De sauna zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, echter kan hierdoor een vastzittend bloedpropje in een spatader losschieten, wat levensgevaarlijk kan zijn. Wanneer u in het beginstadium van spataderen zit kunt u gerust nog gebruik maken van een sauna. Zit u in een verdere stadium dan is het verstandig om geen gebruik meer te maken van een sauna. Ook wanneer u last heeft van hartklachten is het verstandig om zeer voorzichtig te zijn met het gebruik van een sauna. Uw bloedsomloop zal worden versterkt, dit zorgt ervoor dat uw hart meer werk moet doen, ook dit kan gevaarlijk zijn. Echter is het voor sommige hartpatiënten juist wel gezond om gebruik te maken van een saunagang. Overleg dit altijd met uw arts! Wanneer u koorts heeft is het ook niet verstandig om gebruik te maken van een sauna. Uw lichaam vecht al tegen de koorts waardoor u zelf al een hogere lichaamstemperatuur heeft. Wacht daarom tot uw koorts weer over is voordat u gebruik gaat maken van een sauna. Naast deze gezondheidsklachten zijn er meerdere gezondheidsklachten waarmee u op moet letten. In ons artikel over wanneer u geen gebruik moet maken van een sauna kunt u de volledige lijst vinden.

Sauna op maat

Bent u op zoek naar een sauna op maat? Dan zit u bij VSB Wellness aan het juiste adres. VSB Wellness onderscheidt zich in maatwerkgerichte interieuroplossingen waaronder schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw. Echter staan sommige situaties prefab bouw in de werkplaats niet toe. VSB Wellness biedt de mogelijkheid om op locatie een cabine compleet in de beschikbare ruimte in te bouwen. Misschien ligt hier wel onze sterkste kracht. Wij luisteren naar de individuele wensen, overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, passen en meten, maken berekeningen en werken tekenen uit. Zo weet u zeker dat uw sauna volledig op maat wordt gemaakt en er geen onverwachte problemen op zullen treden. Neem contact met ons op om samen met ons uw eigen sauna op maat te ontwerpen.

Wat kost een sauna?

De prijs van een sauna is compleet afhankelijk van uw wensen en voorwaarden. Zo ligt het eraan wat de doel van de sauna is en waar de sauna komt te staan. Daarnaast zal het ook anders zijn wanneer u kiest om de sauna zelf te maken of de sauna op maat te laten maken door VSB Wellness. Door de talloze mogelijkheden en het feit dat alles op maat gemaakt wordt kunnen de prijzen veel variëren. Hierdoor is de vraag ‘Wat kost een sauna?’ moeilijk te beantwoorden. VSB Wellness produceert sauna’s voor iedere wens en ieder budget. U kunt contact met ons opnemen en uw wensen en voorwaarden vertellen. Hier kunnen wij dan mee aan de slag en u verder helpen.

 • Altijd een sauna die bij u past

  Maatwerk

  Misschien ligt hier de sterkste kracht van VSB Wellness. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Ondersteund door de beste technische voorzieningen, zoals onze eigen CNC gestuurde machines. Met oog voor detail, smaak, interieur, comfort, budget en tijdpad. Functionaliteit in de hoofdrol. Totdat uiteindelijk onze installateurs en houtbewerkers aan de slag mogen.

 • Goed voor lichaam en geest

  Gezondheid

  De sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Maar waarom eigenlijk? Voor welke klachten is de sauna bij uitstek een gezond middel? En bij welke juist niet? Een saunagang levert rust en ontspanning op. Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, zoals de Finse sauna, de infraroodcabine met korte golf en de infrarood sauna met lange golf.

 • Thuis in wellness

  Sauna op maat

  Misschien ligt hier de sterkste kracht van VSB Wellness. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Ondersteund door de beste technische voorzieningen, zoals onze eigen CNC gestuurde machines. Met oog voor detail, smaak, interieur, comfort, budget en tijdpad. Functionaliteit in de hoofdrol. Totdat uiteindelijk onze installateurs en houtbewerkers aan de slag mogen.

 • Niet van echt te onderscheiden

  3D Visuals

  Door de vele mogelijkheden in materialen, stijlen en uitvoeringen is het soms lastig het volledige plaatje voor te stellen. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor. Onze eigen 3D tekenaar maakt voor u een levensechte kijk in uw toekomstige realisatie. Ons project en uw wellness, zoals het kan worden.

 • Dé trend

  Design Sauna

  Op het gebied van sauna’s is het de tendens om steeds meer sauna’s af te werken met een design in de nieuwste trend met de mooiste materialen. VSB Wellness is in dit segment trendsetter.

 • Aanwinst in uw tuin

  Buiten sauna

  Wat is er fijner dan om door uw eigen tuin naar uw buitensauna te lopen? En af te koelen op uw eigen privé terras? Misschien heeft u iets meer ruimte in uw tuin, zodat u ook een buitendouche kunt plaatsen. Toppunt van genieten..wij helpen u graag om uw droom te verwezenlijken.

 • Feit of Fabel

  Afvallen in de sauna?

  Helaas! U verliest wel vocht, maar dat is tijdelijk. Dus gaat u zichzelf net na de saunagang wegen kan het wel wat schelen, maar laat u zich niets wijsmaken. Wel voert u veel afvalstoffen af dankzij de sauna.

 • Van handdoek tot saunalepel

  Sauna accessoires

  Als totaalaanbieder levert VSB Wellness sauna onderdelen, sauna accessoires & toebehoren die uw wellness ruimte compleet maken. Of het nu gaat om sauna-emmers, houtonderdelen, een losse hoofdsteun voor in uw sauna of een complete buitendouche, VSB Wellness kan u van dienst zijn.

 • U vraagt wij draaien

  Internationaal

  VSB Wellness levert cabines in Nederland, Belgiëen zelfs ver buiten de landsgrenzen. Neem contact op met onze Wellness-adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven