Finse sauna

Finse sauna

Wilt u een sauna kopen met een traditionele uitstraling zoals een Finse sauna? Dan bent u bij VSB Wellness aan het juiste adres. VSB Wellness onderscheidt zich in maatwerk sauna's. 

Uw eigen Finse sauna thuis

Het begint met een wens...
U wilt een Finse sauna kopen voor in uw huis of tuin? In uw eigen omgeving, zodat u op het tijdstip dat u wenst in uw eigen sauna kunt stappen. Om te genieten of juist om aan uw gezondheid en weerstand te werken. Laat uw sauna wensen uitkomen! Zoekt u een traditionele Finse sauna of wilt u een hypermoderne design sauna kopen? Een binnen sauna of een buitensauna? Alles is mogelijk. Wij adviseren in het ontwerp, bouwen de sauna in onze eigen werkplaats en installeren de sauna bij u thuis. De sauna’s van VSB Wellness staan voor vakwerk, kwaliteit, service én scherpe prijzen. 

Materialen en houtsoorten

Hout is een natuurproduct en heeft de eigenschap te ‘ademen’. Hout is bovendien in staat om de opgenomen warmte weer gelijkmatig af te geven. Het gebruik van de juiste houtsoorten is dan ook van groot belang voor de bouw van een Finse sauna. Er zijn veel verschillende houtsoorten geschikt voor uw toekomstige sauna en een deel daarvan kunt u vinden in ons aanbod op Houtsoorten pagina. U kunt onbegrensd combineren met diverse materialen als houtsoorten, natuursteen of juist met veel glas. Daarnaast kun u ook kiezen uit uw eigen stijl. Denk aan modern of klassiek, uitdagend of juist heel beheerst. Tot slot is er natuurlijk de keuze uit verschillende houtsoorten en verschillende sauna onderdelen, zoals bijvoorbeeld verlichting en kachels. U levert de ideeën die wij graag uitwerken tot een geheel naar wens gemaakte maatwerk sauna. Mocht u nog ideeën kunnen gebruiken, kijk eens naar onze Inspiratie pagina. Hier staat een greep van de projecten die we de laatste jaren hebben gerealiseerd.

3D Visuals van uw project

Door de vele mogelijkheden in materialen, stijlen en uitvoeringen is het soms lastig het volledige plaatje voor te stellen. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor. Onze eigen 3D tekenaar maakt voor u een levensechte kijk in uw toekomstige realisatie. Dan krijgt u een goed beeld van hoe uw Finse sauna eruit komt te zien.

Sleep of klik op de afbeelding om van tekening naar foto te gaan.

 

Wat is een Finse sauna?

De term Finse sauna komt daadwerkelijk ook af van de Finnen. Zij maakten vroeger al kuilen met daarin steen en hout. Toen en vandaag de dag kunnen de Finse sauna’s tot wel 100 graden Celsius heet worden, maar door de lage luchtvochtigheid, van tussen de 20-30%, voelt deze hitte als ontspannend aan. Uw lichaam neemt de warmte op waardoor u begint te transpireren zodat u het niet te heet krijgt. De sauna’s VSB Wellness kunt u helemaal naar uw eigen wens aanpassen. Wilt u bijvoorbeeld een sauna met verschillende lagen zodat u de sauna kunt delen met familie of vrienden? Vraag bij VSB Wellness naar de mogelijkheden.

De voordelen van een Finse sauna

Het regelmatig gebruiken van een sauna heeft meerdere voordelen voor u. Ten eerste is het goed voor u geestelijk. De warmte in de sauna werkt ontspannend waardoor u uw gedachte leeg kunt halen zodat u aan niks hoeft te denken. Verder zijn er ook nog lichamelijke voordelen. Het eerste lichamelijke voordeel is dat uw huid goed gereinigd wordt aangezien u gaat transpireren. Door het transpireren gaan uw poriën openstaan waardoor u veel afvalstoffen uitzweet. Verder ontspant uw lichaam zich door de hitte waardoor eventuele pijnlijke spieren zich ook gaan ontspannen. Dit kan ervoor zorgen dat u bijvoorbeeld minder last heeft van uw rug. 

Een gezonde investering

De Finse sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Maar om de juiste effecten te behalen en optimaal te kunnen genieten van de sauna is het belangrijk de stappen in de saunagang precies te volgen. De temperatuur in de sauna wordt gecreëerd door de sauna-kachel, waarvan er twee types bestaan; elektrisch en hout gestookt. Er bestaan veel verschillen tussen kachels en een juist advies hierin is zeer belangrijk. Wat veel mensen niet weten is dat een combinatie tussen infrarood en sauna tevens mogelijk is. Zo heeft u de voordelen van infrarood en een sauna in één. 

Totaal aanbieder

VSB Wellness biedt ook materialen voor zelfbouw en complete zelfbouwpakketten aan. Heeft u vragen over onze Finse sauna's? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven