Finse sauna

Finse sauna

Bent u van plan een sauna te bouwen met een traditionele uitstraling zoals een Finse sauna? Dan bent u bij VSB Wellness aan het juiste adres. VSB Wellness is namelijk gespecialiseerd in Finse maatwerk sauna’s, bekijk vooral eens onze referenties bovenin het menu. 

Uw eigen Finse sauna thuis

Heeft u al een tijdje de wens om een Finse sauna te kopen voor in uw huis of tuin? Het grootste voordeel van een sauna thuis is dat u op ieder gewenste moment de sauna in kan stappen. Gelukkig kan dat nu dankzij VSB Wellness. Het kan zijn dat u een Finse sauna wilt om lekker tot rust te komen of om juist aan uw gezondheid en weerstand te werken. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een traditionele Finse sauna of een hypermoderne sauna, bij VSB Wellness is het allemaal mogelijk. Bij ons is het zelfs mogelijk wanneer u de Finse sauna buiten wilt. Wij adviseren in het ontwerp, bouwen de sauna in onze eigen werkplaats en installeren de sauna bij u thuis. Onze sauna’s staan voor vakwerk, kwaliteit, service én scherpe prijzen.

Verschillende materialen voor de Finse sauna

De Finse sauna is bij VSB Wellness verkrijgbaar in verschillende materialen. Bekijk bijvoorbeeld een onze houten Finse sauna. Hout is een natuurproduct en heeft de eigenschap te ‘ademen’. Daarnaast is hout in staat om de opgenomen warmte weer gelijkmatig af te geven. Het gebruik van de juiste houtsoort is dan ook van groot belang voor de bouw van uw sauna. Er zijn veel verschillende houtsoorten geschikt voor uw sauna thuis, bij VSB Wellness heeft u keuze uit een groot deel van deze houtsoorten. Bij ons kunt u onbegrensd combineren met diverse materialen als hout soorten, natuursteen of juist met veel glas. Daarnaast kunt u de sauna geheel in uw stijl verkrijgen. Denk hierbij aan modern of klassiek, uitdagend of juist heel beheerst.

Bij VSB Wellness kunt u de Finse sauna geheel naar wens aanpassen. Zo behoort een sauna met verschillende lagen tot de mogelijkheden, dit heeft als voordeel dat u de sauna kan delen met familie en vrienden. Tot slot heeft u ook de keuze uit verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld verlichting en kachels. U vertelt ons uw wensen en ideeën en wij gaan aan de slag om dit tot een geheel naar uw wens te maken. Weet u niet precies wat voor sauna u thuis wilt of heeft u graag wat extra inspiratie nodig? Op onze inspiratie pagina kunt u een greep van onze voorgaande projecten vinden waar u wellicht inspiratie door kan opdoen.

3D Visuals van uw project

Door de vele mogelijkheden in materialen, stijlen en uitvoeringen kan het soms lastig zijn om een volledig plaatje voor te stellen. Gelukkig hebben wij daar de perfecte oplossing voor. Onze eigen 3D tekenaar maakt voor u een levensechte beeld van uw toekomstige Finse sauna. Hierdoor krijgt u een goed beeld hoe die eruit komt te zien en of u hem nog wilt aanpassen. Dit zorgt er allemaal voor dat u uiteindelijk de Finse sauna krijgt waar u van droomde.

Sleep of klik op de afbeelding om van tekening naar foto te gaan.

 

Wat is een Finse sauna?

De term Finse sauna komt ook daadwerkelijk van de Finnen af. Zij maakte vroeger al kuilen met daarin steen en hout. Net zoals nu, konden Finse sauna's toendertijd al 100 graden Celsius heet worden. Maar doordat in een Finse sauna de luchtvochtigheid laag is, tussen de 20 en 30%, voelt deze hitte juist ontspannend aan. U krijgt het niet te warm omdat uw lichaam de warmte opneemt en gaat transpireren. 

De voordelen van een Finse sauna

Aan het gebruik van een Finse sauna zitten meerdere voordelen. Het eerste voordeel is dat het gebruik van een sauna goed voor u geestelijk is. Zo werkt de warmte in de sauna zeer ontspannend, hierdoor kunt u uw gedachte leegmaken en even helemaal nergens aan denken. Verder zitten er ook grote lichamelijke voordelen aan het regelmatig gebruiken van een sauna. Het eerste lichamelijke voordeel is dat u huid goed gereinigd wordt, omdat u gaat transpireren door de warmte. Door het transpireren gaan uw poriën openstaan en dit heeft als gevolg dat u veel afvalstoffen uitzweet. Tot slot ontspant uw lichaam door de hitte waardoor eventuele pijnlijke spieren rust krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat u bijvoorbeeld minder last heeft van uw rug. Lees in ons artikel over de voordelen van een Finse sauna er meer over.

Een gezonde investering

De Finse sauna thuis is dus gezond voor uw lichaam en geest. Maar om de juiste effecte te behalen en ook optimaal te genieten van deze sauna is het belangrijk de stappen in de sauna gang goed te volgen. De temperatuur in de sauna wordt gecreëerd door de saunakachel en hiervan bestaan er twee types: elektrisch en hout gestookt. Er zit een groot verschil tussen de twee verschillende kachels, hierdoor is een juist advies zeer belangrijk. Naast Finse sauna’s is het ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie tussen een sauna en een infraroodcabine. Zo heeft u de voordelen van een infraroodcabine en een sauna in één.

Totaal aanbieder

VSB Wellness is een totaal aanbieder wanneer het aankomt op wellness projecten. Zo kunnen wij voor u een Finse sauna op maat maken maar kunt u bij ons ook materialen vinden voor zelfbouw, zelfs complete zelfbouwpakketten vindt u bij VSB Wellness. Heeft u vragen over onze Finse sauna’s of een van onze andere mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven