Finse sauna kopen

Finse sauna kopen

Op het moment dat u overweegt om een sauna te laten bouwen om zo uw woning, (wellness)organisatie of tuin van waardevolle toevoeging te voorzien, zult u ontdekken dat er allerlei soorten sauna’s zijn waarvoor u kunt kiezen. De Finse sauna biedt een geweldige uitkomst als u op zoek bent naar een traditionele sauna. VSB Wellness is expert als het gaat om het aanleggen van Finse sauna’s op maat. Bent u geïnteresseerd in wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, bekijk onze referentiepagina, of lees hieronder meer over wat een finse sauna op maat laten maken door VSB Wellness inhoudt. 

Waarom een Finse sauna thuis laten plaatsen door VSB Wellness?

✔️ VSB Wellness is marktleider in wellness maatwerk projecten

✔️ Specialist in Finse sauna’s op maat ontwerpen, bouwen en onderhouden

✔️ Naast Finse sauna’s behoren ook infrarood, design- en buiten sauna’s (of combinaties hiervan) tot de mogelijkheden

✔️ VSB Wellness is uw partner voor zowel het realiseren van een maatwerk Finse sauna als voor wellness totaal projecten

Wat kenmerkt een Finse sauna?

Allereerst is het goed om na te gaan wat een Finse sauna is, en wat dit type sauna onderscheidt van bijvoorbeeld infrarood sauna’s. Finse sauna’s zijn, niet geheel verrassend, afkomstig uit Finland. De Finnen maakten vroeger sauna kuilen met daarin en omheen steen en hout. De temperaturen in deze kuilen konden oplopen tot wel 100 graden Celsius. Ook tegenwoordig ligt de gemiddelde temperatuur van een Finse sauna rond de 90 graden Celsius. Dankzij de lage luchtvochtigheid in Finse sauna’s, die tussen de 20 en 30 procent ligt, voelt deze hitte ontspannend aan. U krijgt het niet te warm omdat uw lichaam de warmte opneemt en u gaat transpireren. In een Finse sauna wordt warmte dus overgedragen via hete lucht. Dit is in tegenstelling tot infraroodstraling, die direct inwerkt op de huid, zonder tussenmedium zoals lucht.

finse sauna kopen

Finse sauna thuis, wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een Finse sauna thuis is dat u op ieder gewenst moment de sauna in kan stappen. Een Finse sauna is ultiem genieten; de warme temperaturen zorgen ervoor dat uw spieren ontspannen en u zich even kunt terugtrekken in uw eigen wereld. Op die manier kunt u helemaal tot rust komen. Naast ontspanning biedt een Finse sauna ook een uitstekende mogelijkheid om aan uw gezondheid en weerstand te werken. Tijdens een saunasessie traint u namelijk uw afweersysteem. De temperatuurverschillen die ontstaan, zorgen ervoor dat uw lichaam afweerstoffen gaat aanmaken. Via het zweet dat ontstaat gedurende een sessie in de Finse sauna, worden afvalstoffen afgevoerd. Op die manier kan een Finse sauna eraan bijdragen dat u zich na een sessie als herboren voelt en er zowel fysiek als mentaal weer tegenaan kunt.

Ontwerpmogelijkheden bij Finse sauna thuis

Een traditionele Finse sauna bestaat meestal uit een ruimte van hout met daarin houten banken, die via een houtkachel of een elektrische kachel wordt opgewarmd. Hout ‘ademt’ als het ware; het neemt warmte op en geeft het vervolgens weer op evenredige manier af aan de ruimte. Dit verklaart waarom een Finse sauna zo’n heerlijke houtgeur afgeeft. Voor de Finse sauna bij u thuis, kan er gewerkt worden met verschillende houtsoorten.

Sleep of klik op de afbeelding om van tekening naar foto te gaan.

Alle ontwerpmogelijkheden bespreken? Bel ons op 013 504 7000

Finse sauna binnen

Wellicht associeert u de term “Finse sauna” vooral met een houten huisje zoals we die kennen van vakantieparken of van luxe (buiten)huizen. Dan is het goed om te weten dat een Finse inbouw sauna bij VSB Wellness ook zeker tot de mogelijkheden behoort. Zoals u hieronder ziet, kunnen wij prachtige houten saunacabines integreren in diverse soorten badkamerinterieurs. Op die manier kunnen u of uw gasten genieten van een heerlijke saunagang zonder het pand te hoeven verlaten. Een Finse inbouw sauna zal ongetwijfeld een verrijking zijn van uw (vakantie)woning, maar is ook dé manier om een gastenverblijf van een waardevolle wellness faciliteit te voorzien.

finse sauna thuis

Een Finse sauna gemaakt door VSB Wellness is uniek ontworpen, op maat gemaakt en daardoor allesbehalve standaard

Finse sauna buiten laten aanleggen

Naast de optie om een Finse sauna binnen te realiseren, wijzen we u ook graag op de mogelijkheid om een Finse sauna buiten aan te leggen. Een traditioneel houten huisje, of een hypermoderne design sauna; er bestaan vele manieren om een Finse sauna te integreren in uw tuin. Met een buiten sauna creëert u een heerlijke plek buitenshuis waarin u ongestoord tot rust kunt komen, maar die zich dicht genoeg bij uw woning bevindt om moeiteloos tussendoor een saunasessie in te lassen. De afbeelding hieronder illustreert hoe zo’n toevluchtsoord in de tuin eruit kan zien.

finse sauna buiten

Finse sauna voor thuis door VSB Wellness

Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een traditionele Finse sauna of een hypermoderne sauna, bij VSB Wellness zijn we in staat om uw droomsauna te realiseren. Wij adviseren in het ontwerp, bouwen de sauna in onze eigen werkplaats en installeren de sauna bij u thuis. Onze sauna’s staan voor vakwerk, kwaliteit, service én scherpe prijzen. Neem contact met ons op als we u hier meer over kunnen vertellen.

 

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
 • Binnen en buiten genieten

  Genieten van uw eigen Finse sauna

  Het is zowel mogelijk om een sauna binnen als buiten te plaatsen. U kunt dus helemaal zelf bepalen waar u graag de Finse sauna wil plaatsen en wanneer u hem gaat gebruiken. 

 • Verschillende materialen

  Genoeg keuze in Finse sauna's

  Tal van houtsoorten zijn er mogelijk voor uw Finse sauna. Hout heeft als goede eigenschap om te 'ademen' en wordt daardoor vaak gebruikt door ons. 

 • Maak uw hoofd leeg

  Geniet van de voordelen van een Finse sauna

  De reden waarom veel mensen een sauna thuis laten aanleggen is om zich goed te kunnen ontspannen. De sauna is dé plek om uw hoofd leeg te maken en om even nergens aan te denken. 

 • Zorg voor uzelf

  De sauna is goed voor uw huid

  Door de warme temperatuur gaat u veel transpireren. Hierdoor gaan uw poriën openstaan en daardoor worden er veel afvalstoffen uit uw huid verwijderd. 

 • De mogelijkheden zijn eindeloos

  Laat uw sauna ontwerpen

  Onze designers hebben al jaren ervaring met het ontwerpen van Finse sauna's. Zij gaan graag met u in gesprek over uw wensen en wat voor mogelijkheden dat biedt. 

 • Heeft u zelf al een idee?

  Finse sauna ontwerpen

  Heeft u zelf al een idee over uw nieuwe Finse sauna? Onze designers gaan graag voor u aan de slag. Heeft u nog geen idee? Geen zorgen. Wij laten graag meerdere creatieve opties aan u zien. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven