Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
19 september 2018

De voordelen van een whirlpool


Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een whirlpool. Een whirlpool staat mooi, heeft een luxe uitstraling, maar heeft vooral ook meerdere voordelen. In het vorige artikel kunt u al kort lezen wat deze verschillen zijn, maar in dit artikel zullen wij de voordelen uitgebreid aan u uitleggen.

-       365 dagen per jaar plezier

Een groot voordeel van een whirlpool is dat u deze gedurende het hele jaar kan gebruiken, ongeacht of jaargetij en of deze binnen of buiten staat. Omdat het water wordt verwarmd tot ongeveer 37 graden kunt u ook bij lage temperaturen genieten van de whirlpool. Er zitten zelfs extra voordelen aan het gebruik van een whirlpool bij lagere temperaturen. Zorg er wel voor dat u de whirlpool goed bedekt wanneer deze ‘s winters buiten staat en u deze niet gebruikt.

-       Vermindert uw stress

Een whirlpool is natuurlijk lekker ontspannend, maar wist u ook dat het ook werkelijk stress verminderend werkt? De bubbels in het water werken rustgevend, niet alleen mentaal maar ook psychisch. Echter de grootste reden waarom een jacuzzi stress verminderend werkt zijn de waterjets. Op uw voeten zitten duizenden zenuwuiteinden, dus wanneer u deze laat masseren door de waterjets wordt uw gemoedstoestand verbeterd.

-       Bestrijdt spier- en gewrichtspijn

Een whirlpool helpt tegen spier- en gewrichtspijn via twee manieren. De eerste manier is dat u zo gaat liggen dat de gevoelige spieren precies voor een waterjet zitten, hierdoor worden de spieren gemasseerd door de jets. De tweede manier heeft met de algemene werking van de whirlpool te maken. Wanneer u in een bad ligt hoeven uw spieren zich minder aan te spannen. Dit zorgt ervoor dat u vrijer kunt bewegen wat weer helpt tegen spier- en gewrichtspijn. Zeker een combinatie van beide manieren werkt zeer goed.

-       Verbetert uw bloedcirculatie

Doordat het water in de whirlpool op ongeveer 37 graden ligt stijgt uw lichaamstemperatuur. Dit zorgt ervoor dat uw bloedvaten wijder worden waardoor uw bloedcirculatie op gang komt. Dit kan dan ook weer medische voordelen hebben, zeker wanneer u last heeft van reuma, artritis of long en/of hart problemen.

-       Bevordert uw slaap

Het is tegenwoordig best lastig om een goede nachtrust te hebben. Een whirlpool kan hierbij helpen. Dit heeft alles te maken met het warme water. Wanneer u anderhalf uur voor het slapen gaan in uw whirlpool gaat liggen valt u als u in bed ligt sneller in slaap en komt u eerder in een diepe slaap terecht. Een goede nachtrust heeft ook weer voordelen voor uw gezondheid, en uw gemoedstoestand de volgende (werk)dag.

Dus naast dat een whirlpool een mooi item is voor thuis heeft het meerdere voordelen voor u en uw gezondheid. Bij VSB Wellness zijn de Coast Spas whirlpoolbaden voorzien van de nieuwste tehcnieken en kunnen wij ze geheel naar uw smaak maken. Kijk direct naar de mogelijkheden en geniet binnenkort van uw eigen whirlpool.

 

Vul onderstaand formulier in voor de Coast Spas 2020 brochure

Brochure Coast Spa

DOWNLOAD DE COAST SPA 2022 BROCHURE

Vul onderstaand formulier in & lees alles over de luxe whirlpool baden van Coast Spas in de nieuwste brochure!

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven