• Binnenzwembad bouwen

 • Zwem het gehele jaar door

 • Voorzie uw binnenzwembad van extra luxe

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Binnenzwembad

Zit u er aan te denken om een binnen zwembad te bouwen? Wij geven u graag meer informatie hierover. Een binnenzwembad is een heerlijke manier van ontspanning waar u het gehele jaar plezier van heeft. Tevens is zwemmen ook goed voor uw gezondheid. VSB Wellness is gespecialiseerd in wellness oplossingen en levert vakkundig maatwerk geheel naar wens.

Snelmenu binnenzwembad


Een zwembad bouwen; wat zijn de verschillen tussen binnen en buiten?

Heeft u momenteel al een zwembad in de tuin of heeft u hier recentelijk informatie over ingewonnen? Houd er dan rekening mee dat er significante verschillen zijn tussen de bouw van een binnen- en buitenzwembad. De belangrijkste verschillen zijn:

- Een binnenzwembad draait het gehele jaar door. Voordeel is dat u er het gehele jaar gebruikt van kunt maken. Logisch is dan ook dat er hogere energiekosten aan verbonden zijn. Waar een buitenzwembad wordt gemetseld wordt een binnenzwembad vaak gestort (beton). Bij een binnenzwembad dient de luchtvochtigheid en de warmte gereguleerd te worden. De samenstelling en kwaliteit van de lucht kunnen op het gewenste niveau gebracht worden zodat er een gezond klimaat heerst met de rest van de woning. 

Luchtbehandeling: Het belangrijkste en direct ook het moeilijkste aspect van een binnenzwembad is de luchtbehandeling. Door het temperatuurverschil tussen het zwembadwater en de omgevingslucht kan de relatieve vochtigheid oplopen tot 95% en meer. Om te zorgen voor een aangename omgeving voor de mens en een duurzame omgeving voor de ruimte is ontvochtiging heel belangrijk. Onze systemen zijn hier perfect op afgestemd.

binnenzwembad bouwen

Hoe binnenzwembad aanleggen?

Een binnenzwembad bouwen vergt een goede voorbereiding. Ons team van medewerkers bestaat uit vakmensen met jarenlange ervaring op het gebied van zwembaden en zij voelen zich verantwoordelijk voor het eindresultaat. Het team bestaat uit adviseurs, wellness-architecten, werkvoorbereiders, installateurs en elektriciens. Met een zwembad van VSB Wellness heeft u gegarandeerd een mooi eindresultaat. Uiteraard bieden wij service en onderhoud op uw zwembad.

Wat kost een binnenzwembad?

Wilt u een binnenzwembad aanleggen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten. Als het op zwembadbouw aankomt, zijn de mogelijkheden grenzeloos. Een groot en luxe zwembad kost uiteraard meer dan een klein, eenvoudig bad. De maat heeft maar een beperkte invloed op de aanlegkosten en energiekosten. Als het op zwembadbouw aankomt, zijn de mogelijkheden grenzeloos. Een groot en luxe zwembad kost uiteraard meer dan een klein, eenvoudig bad, De maat heeft maar een beperkte invloed op de aanlegkosten en energiekosten. Een exacte prijsopgave kunnen wij dus niet geven, dat is afhankelijk van een aantal factoren zoals het type binnenzwembad, het meubilair en de omgeving waar het geplaatst wordt. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Binnenzwembad bouwen

Een binnenzwembad bouwen vergt een goede voorbereiding. Ons team van medewerkers bestaat uit vakmensen met jarenlange ervaring op het gebied van zwembaden en zij voelen zich verantwoordelijk voor het eindresultaat. Het team bestaat uit adviseurs, wellness-architecten, werkvoorbereiders, installateurs en elektriciens. Met een zwembad van VSB Wellness heeft u gegarandeerd een mooi eindresultaat. Uiteraard bieden wij service en onderhoud op uw zwembad.

Voor de berekening van de energiekosten bestaat helaas geen eenvoudige formule. De waterkosten zelf zijn daarentegen wel eenvoudig te berekenen: Aantal m3 x prijs per m3 (deze staat op uw energierekening). Onze adviseurs kunnen u helpen u graag een schatting te maken van de uiteindelijke kosten in uw situatie. Neem contact op voor meer informatie. 

Kostprijs binnenzwembad vs buitenzwembad?

Wanneer je het kostenplaatje gaat bekijken wanneer je een binnenzwembad gaat bouwen zul je zien dat je een stuk duurder uit bent dan bij een buitenzwembad. Dit komt vanwege de extra bouwconstructie die bij een binnenzwembad nodig zijn. Ga je naar het kostplaatje op langertermijn kijken zul je zien dat een binnenzwembad een stuk voordeliger is, dit komt omdat een binnenzwembad een stuk minder onderhoud nodig heeft omdat een binnenzwembad geen last heeft van het weer, hierdoor kost het ook minder om het water warm te houden. Ook als je de kostprijs gaat verdelen onder de dagen dat je effectief kan zwemmen zal een binnenzwembad beter scoren vanwege de mogelijkheid om het hele jaar door te zwemmen.

Zwembad totaalaanbod 

Om het assortiment compleet te maken biedt VSB een breed assortiment aan toebehoren (chemicaliën, bodemreinigers, etc.), geuren, oliën en onderhoudsmiddelen voor uw wellness. Wij produceren zwembaden voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan voor u aan de slag. VSB Wellness realiseert het gehele proces, van bouwtekening tot realisatie.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
 • Alles naar uw eigen wens

  Binnenzwembad bouwen

  Samen met onze designers en vakmensen kunt u om de tafel gaan zitten om uw droom design werkelijk te maken. U kunt dan geheel zelf de keuze maken hoe groot het zwembad mag zijn en wat de vorm is. 

 • Zwemmen op uw eigen moment

  Binnenzwembad laten bouwen

  Het fijne aan een binnenzwembad is dat de temperatuur van het water het gehele jaar door goed is. Hierdoor kunt u het gehele jaar door zwemmen in uw eigen binnenzwembad. Daardoor is het ook mogelijk om het gehele jaar te trainen in het water. 

 • Gun uzelf een rustmoment

  De mogelijkheden van een binnenzwembad

  Na een stresvolle week is het zeer aangenaam om een duik te nemen in uw eigen binnenzwembad. U kunt dan volledig ontspannen en met een rustgevoel het weekend in gaan. 

 • Nodig vrienden en familie uit

  Ga samen zwemmen in uw binnenzwembad

  Een binnenzwembad is een goede reden om gasten uit te nodigen bij u thuis. Hierdoor kunt u vaker gasten over de vloer krijgen als u dat wilt. Daarnaast is het ook leuk voor kinderen om vrienden en vriendinnetjes bij hun thuis uit te nodigen. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven