Binnenzwembad aanleggen

Binnenzwembad aanleggen

Een binnenzwembad verschilt op een aantal punten van een buitenzwembad. Verschillen zitten hem onder andere in de bouw en totstandkoming van het bad. Onder de kop buitenzwembaden vindt u uitgebreide informatie met betrekking tot de mogelijkheden en de bouwkundige en de technische kant van de bouw van een buitenzwembad. Hieronder vertellen we u meer over hoe een binnenzwembad aanleggen in zijn werk gaat.

Verschillen tussen de aanleg van een binnen- en buitenzwembad

Een binnenzwembad kan het hele jaar door gebruikt worden. Doordat het bad zich binnenshuis bevindt, kunt u de temperatuur van het water bewaken, en kunt u zelfs bij slecht of koud weer een duik nemen. Een binnenzwembad aanleggen, brengt echter wel een ander kostenplaatje met zich mee. Zo zijn er hogere energiekosten verbonden aan binnenzwembaden, doordat u dit bad gedurende het hele jaar door op temperatuur dient te houden. Daar waar een buitenzwembad wordt gemetseld, wordt een binnenzwembad vaak gestort (beton). Bovendien dient bij een binnenzwembad de luchtvochtigheid en de warmte gereguleerd te worden. De samenstelling en kwaliteit van de lucht dient op het gewenste niveau gebracht te worden. Op die manier ontstaat er een gezond klimaat, waarin heerlijk gezwommen kan worden.

Luchtbehandeling bij aanleg binnenzwembad

Het belangrijkste en direct ook het moeilijkste aspect dat komt kijken bij de aanleg en ingebruikneming van een binnenzwembad, is de vereiste luchtbehandeling. Door het temperatuurverschil tussen het zwembadwater en de omgevingslucht, kan de relatieve vochtigheid oplopen tot 95% of meer. Om te voorkomen dat de rest van het pand lijdt onder de hoge luchtvochtigheid in de ruimte, is ontvochtiging heel belangrijk. Anderzijds is het van belang dat de temperatuur in de ruimte waarin het bad zich bevindt, op temperatuur is zodat het voor de gebruikers fijn zwemmen is.

Kosten van een binnenzwembad aanleggen

Als het op zwembadbouw aankomt, zijn de mogelijkheden grenzeloos. Een groot en luxe zwembad kost uiteraard meer dan een klein, eenvoudig bad. De maat heeft maar een beperkte invloed op de aanlegkosten en energiekosten. Ook de materiaalkeuze, het ontwerp en eventuele aanpassingen aan de woning, zoals installaties, (geluids)isolatie en verwarming, bepalen mede de kosten. Het is het totaalplaatje dat de prijs bepaalt, waardoor we niet van een standaard prijs kunnen spreken. Daarnaast kunt u een binnenzwembad natuurlijk meteen combineren met een sauna, infraroodcabine of een Turks stoombad, om zo de ultieme wellness ervaring te creëren bij u thuis. Uiteraard kunt u bij onze experts terecht voor meer informatie over de mogelijkheden.

Binnenzwembad laten aanleggen door VSB Wellness

Wilt u uw woning of het wellness aanbod binnen uw organisatie, verrijken door middel van een binnenzwembad? De vakspecialisten van VSB Wellness kunnen u volledig ontzorgen van het eerste ontwerp tot aan de daadwerkelijke aanleg. Een zwembad bouwen vergt een goede voorbereiding. Ons team bestaat uit experts met jarenlange ervaring op het gebied van zwembaden en zij voelen zich verantwoordelijk voor het eindresultaat. Ons team bestaat onder andere uit adviseurs, wellness-architecten, werkvoorbereiding, installateurs en elektriciens. Een zwembad kopen bij VSB Wellness geeft u garantie op mooi eindresultaat. Uiteraard bieden wij service en onderhoud voor uw zwembad. Neem vrijblijvend contact met ons op om meer te weten te komen!

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven