• Heerlijk voor vermoeide spieren en gewrichten

 • Specialist in maatwerk infraroodcabines

 • Particulier én professioneel

 • Maatwerk in wellness

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Infraroodcabine

Hoewel de ene warmte de andere warmte niet is, doet warmte een mens goed. Dat heeft te maken met de manier waarop de warmte wordt overgebracht. Dat kan via direct contact, via straling of via een tussenmedium zoals water of lucht. De ‘gewone’, traditionele Finse sauna en de langgolvige infraroodcabine werken volgens het principe van een tussenmedium, namelijk lucht. Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit uw lichaam afgevoerd. Een infraroodcabine reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het herstel. Maar ook wordt er voor onze infraroodcabines gekozen vanwege het verkwikkende en ontspannende effect. 

Snelmenu infraroodcabine

Is een infraroodcabine goed voor mijn gezondheid?

Infraroodstraling is gezond voor uw lichaam en geest. Maar waarom eigenlijk? Voor welke klachten is infrarood bij uitstek een gezond middel? De infraroodcabine wordt naast het ontspannende effect voornamelijk gebruikt om verlichting te bieden bij spier- en gewrichtspijn. De korte golf infrarood verwarmt uw spieren direct van binnenuit en dat geeft u een ontspannend gevoel. Sport u regelmatig en heeft u dan last van kleine pijntjes? Door het regelmatig gebruik te maken van een infraroodcabine herstellen uw (sport) blessures sneller. Lichamelijk en geestelijk gaat u merken dat u tot ontspanning komt. Het laatste benoemde voordeel van de infrarood straling is dat het uw stofwisseling bevordert. Het is dan ook logisch dat veel artsen het gebruik van infrarood therapie bij sportblessures en chronische pijnen aanbevelen. Maar het ontspannen van spieren is niet alleen relevant voor sporten, maar ook voor mensen die reumatische klachten hebben. Onder andere bij mensen die last hebben Artritis, Reuma, Bechterew of Fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij regelmatig gebruik van de helende werking van Direct Heat infraroodstraling.

Wat is het verschil tussen korte-golf en lange-golf infrarood?

Het verschil tussen een korte-golf en lange-golf infraroodcabine zit hem in de indringdiepte van de huid. Lange-golf stralers hebben een langere opwarmtijd en dringen enkel de buitenste huidlaag binnen. Korte-golf infraroodstralers zijn vrijwel direct opgewarmd en dringen tot diep in de huid door. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kortgolvige straling een beter dieptewerking heeft dan langgolvige straling. Langgolvige straling dringt niet verder door dan de bovenste huidlaag. Kortgolvige straling daarentegen dringt door tot de elastische vezels en de aanhechtingspunten van de spieren. En dat merkt u!

Wat zijn de voordelen van een infraroodcabine?

U heeft net al kunnen lezen dat een infraroodcabine goed is voor de ontspanning van uw spieren, maar een infraroodcabine heeft nog veel meer voordelen. Namelijk:

 • Snelle opwarm tijd;
 • Verbruikt relatief weinig energie en dus goedkoper in verbruik;
 • Gemakkelijk in gebruik;
 • Goed voor het ontspannen van spieren en gewrichten;
 • Op normaal 220 V stopcontact aan te sluiten;
 • Leuk voor vrienden en familie;
 • Samen te stellen naar eigen smaak.

infraroodcabine voordelen

Wat is de opwarmtijd van een infraroodcabine?

Doordat iedere infraroodcabine een verschillende grootte heeft, kunnen we alleen zeggen dat de opwarmtijd tussen de 5 en 10 minuten is. Een traditionele sauna doet er een stuk langer over aangezien die de gehele ruimte tot een hogere temperatuur moet brengen. Uw infraroodcabine brengt de temperatuur tot een wenselijke temperatuur van tussen de 40 en 50 graden. Doordat een lagere temperatuur nodig is bij een infraroodcabine, is die relatief gezien ook een stuk goedkoper in energiekosten dan een sauna. Omdat u minder energie nodig heeft om de cabine op te warmen, heeft u ook alleen een standaard 220 V stopcontact nodig. Dat scheelt weer bij het installeren van uw infraroodcabine.

Geschikt voor familie en vrienden

Een sauna kan erg heet worden en daarom is het lastig af te stemmen met grote groepen mensen. Want sommige gaan regelmatig naar de sauna en zijn de hogere temperaturen gewend en andere weer niet. Met de infraroodcabines van VSB Wellness heeft u daar geen last van aangezien de temperaturen een stuk dragelijker zijn. De maximale temperatuur van de infraroodcabine is namelijk 65 graden Celsius en dat is warm, maar nog goed te doen. Daarnaast voelen uw gasten hun spieren ontspannen waardoor iedereen zich goed in zijn vel voelt.

Kan een infraroodcabine op maat gemaakt worden?

Bent u op zoek naar een infraroodcabine op maat? VSB Wellness onderscheidt zich door alle sauna’s, zwembaden en infraroodcabines die we afleveren op maat te maken. U kunt dus helemaal naar uw eigen wensen en behoeftes uw eigen infraroodcabine samen stellen. Deelt u de cabine met familie en vrienden? Hoe groot moet die zijn? En waar die komt te staan zijn bijvoorbeeld vragen die u zichzelf moet stellen. Samen met onze ontwerpers gaan we dan aan de slag om voor u de perfecte cabine op maat te maken waar u nog jaren plezier van heeft.

infraroodcabine op maat

Direct heat

In samenwerking met Philips heeft VSB Wellness een eigen soort infraroodstraler ontwikkeld: de Direct Heat® straler. Dit is een kortgolvige buis-straler. Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling en hierdoor is het niet nodig om de cabine voor te verwarmen. De Direct Heat® lampen bereiken een gemiddelde cabinetemperatuur van 40°C. Dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90°C. De intensiteit van de infraroodlampen is eenvoudig te regelen middels de besturingsdisplay.
Onze Direct Heat® cabines blinken uit in kwaliteit, exclusiviteit en functionaliteit. In vele vakantieparken, thermen, privé sauna`s, hotels én particuliere woningen komt u onze infaroodcabines tegen.

VSB Wellness biedt wellness voor iedere wens en ieder budget. Maak u wensen kenbaar en VSB gaat voor u aan de slag. Spreekt een zelfbouw sauna u aan, of gaat u liever voor een sauna op maat waarbij we het complete traject van ontwerp tot realisatie voor u uit handen nemen? Het kan allemaal, neem contact met ons op om vrijblijvend uw wensen te bespreken!

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
 • Het verschil tussen sauna en IR

  IR vs. Sauna

  De ‘gewone’, traditionele sauna en de langgolvige infraroodcabine werken volgens het principe van een tussenmedium, namelijk lucht. Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit het lichaam afgevoerd. Dergelijke cabines worden vooral gekozen vanwege het verkwikkende en ontspannende effect. Een saunabad reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel.

 • Kortgolvige Infrarood

  Direct Heat

  De infraroodcabine van VSB (Direct Heat®) daarentegen brengt warmte over door straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de Direct Heat® cabine. Voor welke cabine u kiest, hangt dus in eerste instantie af van het doel en het effect dat u beoogt.

 • Verschil in infraroodcabine stralers?

  Direct Heat

  Kortgolvige of langgolvige stralers?
  Zoals gezegd brengt de kortgolvige infraroodcabine de warmte over door straling. De warmte van kortgolvige infrarood is bewezen goed voor spieren en gewrichten.

 • VSB Direct Heat

  Effectieve werking

  U voelt zich beter en meer ontspannen. U kunt zelfs de deur gewoon open laten staan. Het is de straling die voor de effectieve werking zorgt. Vandaar dat wij onze infraroodcabines VSB Direct Heat® cabines hebben genoemd.

 • Functioneel en kwaliteit

  Merkbewaking

  De naam Direct Heat® is door VSB Wellness gedeponeerd en valt dus onder merkbewaking. Onze Direct Heat® cabines blinken uit in kwaliteit, exclusiviteit en functionaliteit. In vele vakantieparken, thermen, saunahuizen, hotels én particuliere woningen komt u onze Direct Heat® infraroodcabines tegen.

 • Voorverwarmen niet nodig

  Direct effect

  Zodra u de infraroodcabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen.

 • Infraroodcabine met eigen design

  Moods & Woods

  Het is een nieuwe trend: een individueel design op uw infrarood sauna thuis. Moods & Woods® is een uitermate aantrekkelijke maatwerkformule op het gebied van infraroodcabines. Maatwerk, omdat het gaat om individueel design: iedere infraroodcabine krijgt precies díe persoonlijke touch die de klant wenst. Een nieuw concept op het gebied van wellness, ontwikkeld en bedacht door VSB Wellness die met deze verrassende productlijn de trend zet.

 • Meer energie door de sunshower

  Sunshower

  Zonlicht is belangrijk voor uw gezondheid, mits goed gedoseerd. Sunshower zorgt daarvoor. Met een juiste, lage, dosis UV-licht wordt het lichaam gestimuleerd om de zo belangrijke vitamine D aan te maken. Het resultaat? U voelt zich energieker en heeft een gezonde kleur. Het warme infraroodlicht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn. De Sunshower is speciaal ontworpen voor gebruik in natte ruimtes. U doucht en sunshowert tegelijkertijd.

 • Zelf uw infrarood bouwen?

  Zelfbouw infraroodcabine

  VSB Wellness biedt u tevens de keuze uw Infraroodcabine zelf te bouwen. Een infrarood die u zelf met de bijgeleverde bouwtekening en beschrijving in elkaar kunt zetten, waarbij u wel zelf de planken op uw juiste hoogte afwerkt en zelf het timmerwerk verricht.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven