• Heerlijk voor vermoeide spieren en gewrichten

 • Specialist in maatwerk infrarood

 • Particulier én professioneel

 • Maatwerk in wellness

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Infrarood

Warmte doet een mens goed. Maar de ene warmte is de andere niet. Dat heeft te maken met de manier waarop de warmte wordt overgebracht. Dat kan via direct contact, via straling of via een tussenmedium zoals water of lucht. De ‘gewone’, traditionele sauna en de langgolvige infraroodcabine werken volgens het principe van een tussenmedium, namelijk lucht. Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit het lichaam afgevoerd. Dergelijke cabines worden vooral gekozen vanwege het verkwikkende en ontspannende effect. Een saunabad reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel.

De infraroodcabine is goed voor uw gezondheid

Infraroodstraling is gezond voor uw lichaam en geest. Maar waarom eigenlijk? Voor welke klachten is infrarood bij uitstek een gezond middel?
De infraroodcabine wordt naast het ontspannende effect voornamelijk gebruikt om verlichting te bieden bij spier- en gewrichtspijn. De korte golf infrarood verwarmt uw spieren direct van binnenuit, wat een weldadig gevoel geeft. Bij (sport)blessures herstellen spieren sneller bij regelmatig gebruik van een infraroodcabine. Maar ook als men een buitensport beoefent is het heerlijk om voor het sporten even gebruik te maken van de infraroodsauna. Daarnaast bevordert het gebruik van de infraroodcabine de stofwisseling. Veel artsen bevelen het gebruik van infrarood therapie aan bij sportblessures en chronische pijnen. Infrarood verlicht klachten bij verschillende reumatische aandoeningen. Onder andere bij mensen die last hebben Artritis, Reuma, Bechterew of Fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij regelmatig gebruik van de helende werking van Direct Heat infraroodstraling.

Wat is het verschil tussen korte-golf en lange-golf infrarood?

Het verschil zit hem in de indringdiepte in de huid. Lange-golf stralers hebben een langere opwarmtijd en dringen enkel de buitenste huidlaag binnen. Korte-golf infraroodstralers zijn vrijwel direct opgewarmd en dringen tot diep in de huid door. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kortgolvige straling een beter dieptewerking heeft dan langgolvige straling. Langgolvige straling dringt niet verder door dan de bovenste huidlaag. Kortgolvige straling daarentegen dringt door tot de elastische vezels en de aanhechtingspunten van de spieren. En dat merkt u!

Direct Heat

In samenwerking met Philips heeft VSB Wellness een eigen soort infraroodstraler ontwikkeld: de Direct Heat® straler. Dit is een kortgolvige buis-straler. Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling. Hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. De Direct Heat® lampen bereiken een gemiddelde cabinetemperatuur van 40°C. Dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90°C. De intensiteit van de infraroodlampen is eenvoudig te regelen middels de besturingsdisplay.
Onze Direct Heat® cabines blinken uit in kwaliteit, exclusiviteit en functionaliteit. In vele vakantieparken, thermen, privé sauna`s, hotels én particuliere woningen komt u onze infaroodcabines tegen.

VSB Wellness biedt wellness voor iedere wens en ieder budget. Maak u wensen kenbaar en VSB gaat voor u aan de slag. Van zelfbouw, tot het complete traject van ontwerp tot realisatie.

 • Het verschil tussen sauna en IR

  IR vs. Sauna

  De ‘gewone’, traditionele sauna en de langgolvige infraroodcabine werken volgens het principe van een tussenmedium, namelijk lucht. Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit het lichaam afgevoerd. Dergelijke cabines worden vooral gekozen vanwege het verkwikkende en ontspannende effect. Een saunabad reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel.

 • Kortgolvige Infrarood

  Direct Heat

  De infraroodcabine van VSB (Direct Heat®) daarentegen brengt warmte over door straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de Direct Heat® cabine. Voor welke cabine u kiest, hangt dus in eerste instantie af van het doel en het effect dat u beoogt.

 • Wat is het verschil?

  Direct Heat

  Kortgolvige of langgolvige stralers?
  Zoals gezegd brengt de kortgolvige infraroodcabine de warmte over door straling. De warmte van kortgolvige infrarood is bewezen goed voor spieren en gewrichten.

 • VSB Direct Heat

  Effectieve werking

  U voelt zich beter en meer ontspannen. U kunt zelfs de deur gewoon open laten staan. Het is de straling die voor de effectieve werking zorgt. Vandaar dat wij onze infraroodcabines VSB Direct Heat® cabines hebben genoemd.

 • Functioneel en kwaliteit

  Merkbewaking

  De naam Direct Heat® is door VSB Wellness gedeponeerd en valt dus onder merkbewaking. Onze Direct Heat® cabines blinken uit in kwaliteit, exclusiviteit en functionaliteit. In vele vakantieparken, thermen, saunahuizen, hotels én particuliere woningen komt u onze Direct Heat® infraroodcabines tegen.

 • Voorverwarmen niet nodig

  Direct effect

  Zodra u de infraroodcabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen.

 • Infraroodcabine met eigen design

  Moods & Woods

  Het is een nieuwe trend: een individueel design op uw infrarood sauna thuis. Moods & Woods® is een uitermate aantrekkelijke maatwerkformule op het gebied van infraroodcabines. Maatwerk, omdat het gaat om individueel design: iedere infraroodcabine krijgt precies díe persoonlijke touch die de klant wenst. Een nieuw concept op het gebied van wellness, ontwikkeld en bedacht door VSB Wellness die met deze verrassende productlijn de trend zet.

 • Meer energie door de sunshower

  Sunshower

  Zonlicht is belangrijk voor uw gezondheid, mits goed gedoseerd. Sunshower zorgt daarvoor. Met een juiste, lage, dosis UV-licht wordt het lichaam gestimuleerd om de zo belangrijke vitamine D aan te maken. Het resultaat? U voelt zich energieker en heeft een gezonde kleur. Het warme infraroodlicht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn. De Sunshower is speciaal ontworpen voor gebruik in natte ruimtes. U doucht en sunshowert tegelijkertijd.

 • Zelf uw infrarood bouwen?

  Zelfbouw

  VSB Wellness biedt u tevens de keuze uw Infraroodcabine zelf te bouwen. Een infrarood die u zelf met de bijgeleverde bouwtekening en beschrijving in elkaar kunt zetten, waarbij u wel zelf de planken op uw juiste hoogte afwerkt en zelf het timmerwerk verricht.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven