Infrarood sauna

Infrarood sauna

Bent u op zoek naar een infrarood sauna? Of twijfelt u over de aanschaf ervan? Wij geven u graag meer informatie over infrarood sauna’s. Wilt u een infraroodcabine gecombineerd met een sauna, ook wel combisauna genoemd, dan bent u juist op deze pagina. Wilt u een cabine met enkel infrarood, kijk dan op onze infrarood pagina. 

Snelmenu

Een infraroodcabine en een traditionele sauna gecombineerd

De helende werking van een infraroodcabine valt prima te combineren met de ontspanning van een sauna. Wanneer u wat minder tijd, of bijvoorbeeld last van uw spieren heeft gebruikt u de infraroodstralers. Deze zijn direct op temperatuur en werken direct in op uw spieren en gewrichten. Heeft u meer tijd, dan geniet u van de luxe van een eigen sauna thuis. Met de Direct Heat® infraroodlampen van Philips ontstaat een gemiddelde cabinetemperatuur van 40°C, dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90°C.

Infrarood Sauna combinatie

Hoe werkt een infrarood sauna?

Uw combisauna is uitgevoerd met een saunakachel geschikt voor de inhoud van de ruimte. De kachel warmt de saunastenen op middels verhitte elementen, tot de temperatuursensor boven in de cabine de ingestelde temperatuur bereikt. Nadat deze temperatuur bereikt is zorgt de saunabesturing er voor dat de kachel weer aan gaat wanneer de temperatuur gedaald is.
Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit het lichaam afgevoerd. Dergelijke cabines worden vooral gekozen vanwege het verkwikkende en ontspannende effect. De saunagang reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel. Wilt u meer weten over de werking van een sauna, kijk dan op de sauna pagina.

Hoe werkt infrarood?

De infraroodstralers van VSB (Direct Heat®) brengt warmte over door kortgolvige straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij Direct Heat® infraroodstralers. Sport u veel? Ook dan is een infrarood sauna zeker geschikt. 

Is een infrarood sauna goed voor mijn gezondheid?

Infraroodstraling is gezond voor uw lichaam en geest. Maar waarom eigenlijk? Voor welke klachten is infrarood bij uitstek een gezond middel? De infraroodcabine wordt naast het ontspannende effect voornamelijk gebruikt om verlichting te bieden bij spier- en gewrichtspijn. De korte golf infrarood verwarmt uw spieren direct van binnenuit en dat geeft u een ontspannend gevoel. Sport u regelmatig en heeft u dan last van kleine pijntjes? Door het regelmatig gebruik te maken van een infraroodcabine herstellen uw (sport) blessures sneller. Een eigen infraroodcabine is niet alleen goed voor het herstellen van blessures, maar het is ook heel goed voor u als u buitensport. Lichamelijk en geestelijk gaat u merken dat u tot ontspanning komt en het bevordert ook nog eens uw stofwisseling.

Het is dan ook logisch dat veel artsen het gebruik van infrarood therapie aan bij sportblessures en chronische pijnen aanbevelen. Maar het ontspannen van spieren is niet alleen relevant voor sporten, maar ook voor mensen die reumatische klachten hebben. Onder andere bij mensen die last hebben Artritis, Reuma, Bechterew of Fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij regelmatig gebruik van de helende werking van Direct Heat infraroodstraling.

Infrarood sauna voor thuis

Een infrarood sauna is ideaal voor thuis, waar vaak een beperkte ruimte beschikbaar is waardoor de sauna en infraroodcabine niet beiden los kunnen staan. Dit soort cabines worden vaak op de badkamer geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u zich na het gebruik van de sauna direct kunt afspoelen met koud water.

Spreekt de combinatie van een traditionele sauna met een infraroodcabine u aan? Dan nodigen we u graag uit in onze showroom. Hier kunt u allerlei toepassingen zien van de combi-sauna. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen, ga dan naar onze inspiratiepagina en zorg dat enkel de vinkjes ‘Sauna’ en ‘Infrarood’ aan staan.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven