• Ontspan uw spieren en gewrichten

 • Specialist in maatwerk infrarood sauna's

 • Voor zowel zakelijke als particuliere klanten

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Infrarood sauna

Infrarood sauna’s bieden een ideale uitkomst voor de echte wellness liefhebber. Een infrarood sauna stelt u namelijk in staat om infrarood te integreren in een traditionele Finse sauna. Met een infrarood sauna profiteert u van zowel de voordelen van een Finse sauna als die van infrarood. Weinig tijd, maar last van spierpijn? Kies voor een kortere infraroodsessie. Tijd voor totale ontspanning? Zet de saunakachel aan. Dankzij de ontwerpmogelijkheden die we bij VSB Wellness bieden, is een infrarood sauna naadloos te integreren in uw huidige woning. Ook voor organisaties die hun wellness faciliteiten in stijl willen uitbreiden, is VSB Wellness dé partner die het maatwerk kan verschaffen waar zij naar op zoek zijn. Neem direct contact met ons op, of lees hieronder meer over wat een infrarood sauna kopen bij VSB Wellness inhoudt.

Waarom een infrarood sauna op maat laten maken door VSB Wellness?

 • ✔️ Marktleider in wellness maatwerk projecten
 • ✔️ Specialist in sauna’s op maat ontwerpen, bouwen en onderhouden
 • ✔️ Finse, infrarood, design of buiten sauna’s; alles is mogelijk
 • ✔️ Dé partner voor het realiseren van uw droomsauna of een wellness totaalproject, bij u thuis of voor uw organisatie

Infrarood sauna thuis

Wat is een infrarood sauna?

In een infrarood sauna wordt een infraroodcabine met een reguliere Finse sauna gecombineerd. Dit wordt ook wel een combisauna genoemd. Wanneer u wat minder tijd of last van uw spieren heeft, gebruikt u de infraroodstralers. Infrarood heeft een helende werking op de spieren. Bij VSB Wellness vervaardigen we infrarood sauna’s aan de hand van Direct Heat infraroodlampen van Philips. Deze infraroodstralers zorgen voor een gemiddelde cabinetemperatuur van 40 °C, zijn meteen op temperatuur te brengen en werken direct in op uw spieren en gewrichten.

Heeft u meer tijd, dan geniet u van de luxe van een eigen sauna thuis. De temperatuur in een traditionele sauna kan lopen tot ongeveer 90 °C. Dit zorgt ervoor dat u flink gaat zweten, waardoor uw lichaam afvalstoffen zal gaan afvoeren en u uw afweersysteem traint. Naast deze gezondheidsvoordelen is een saunasessie ook goed voor de geest.

Hoewel u bij VSB Wellness ook aan het goede adres bent om een losse infraroodcabine te laten plaatsen, is het verstandig om een infrarood sauna te overwegen zodat u naast infraroodstralers ook over alle functionaliteiten van een traditionele sauna beschikt.

Infrarood design sauna

Wat zijn de voordelen voor uw gezondheid?

We zetten de voordelen van een combisauna, oftewel infrarood sauna, voor u op een rijtje:

 • Voordelen fysieke gezondheid

Veel artsen bevelen het gebruik van infrarood therapie aan bij sportblessures en chronische pijnen. Een infrarood sauna kan verlichting bieden doordat de korte golf infrarood uw spieren direct van binnenuit verwarmt, wat resulteert in een ontspannen gevoel. Door regelmatig gebruik te maken van de infraroodstralers in uw combisauna, herstellen uw (sport) blessures sneller. Infrarood zorgt ervoor dat het lichaam opwarmt, uw bloedsomloop verbetert en uw stofwisseling wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen (zoals melkzuur dat ontstaat na sporten) worden afgevoerd.

 • Geestelijk tot ontspanning komen

Ook voor geestelijke ontspanning biedt de infraroodsauna een uitkomst. De spieren worden via de infraroodstralers namelijk direct van binnenuit verwarmd, wat een ontspannend gevoel geeft. Bovendien is de saunagang verkwikkend. Ook ligt de temperatuur wat minder hoog en de luchtvochtigheid minder laag, dan bij een traditionele sauna, wat sommige mensen ook zeer prettig vinden.

Met een infraroodsauna thuis verlaagt u de drempel om even de sauna in te duiken en zowel uw lichaam als geest tot rust te laten komende na een belastende dag. 

Infrarood sauna

Hoe werkt een infrarood sauna?

Een infrarood sauna bevat twee componenten; een saunakachel en infraroodstralers. Deze twee componenten kunnen ook vanuit esthetisch opzicht goed met elkaar worden gecombineerd, zoals u kunt zien bij het voorbeeld hieronder.

Werking saunakachel

De saunakachel in een combisauna is afgestemd op de inhoud van de saunacabine. De kachel warmt de saunastenen op middels verhitte elementen, tot de temperatuursensor bovenin de cabine de ingestelde temperatuur bereikt. Nadat deze bereikt is, monitort de saunabesturing de temperatuur. De saunakachel springt vanzelf weer aan zodra wordt vastgesteld dat de temperatuur gedaald is. Op die manier kunt u zorgeloos ontspannen zonder de sauna temperatuur in de gaten te hoeven houden.

Door de lucht te verwarmen, zal u gaan transpireren en worden kwalijke stoffen uit het lichaam afgevoerd. Een saunagang reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel. Op onze pagina over inbouwsauna’s leest u meer over de werking van een traditionele sauna.

Sauna op basis van infrarood

De infraroodstralers die zich in de infrarood sauna bevinden, brengen warmte over door kortgolvige straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van hun spieren en gewrichten. Reumapatiënten kunnen bijvoorbeeld veel baat hebben bij verlichtende werking van de infraroodstralers op de gewrichten. Ook heeft infraroodstraling een zuiverende werking op de huid. Daarnaast zijn de infraroodstralers een uitkomst voor sportievelingen die hun spieren willen laten herstellen na een intensieve work-out.

Witte infrarood sauna

Infrarood sauna kopen voor thuis

Bij VSB maken we het mogelijk om een infraroodsauna te laten plaatsen in uw woning. We kunnen de combisauna volledig integreren in uw huidige badkamer interieur of in een andere ruimte in uw woning. Niet alleen zijn we expert in het bouwkundig op maat maken van de gewenste sauna voor uw woning, ook kunnen we sauna’s vervaardigen in verschillende stijlen en gemaakt van diverse materialen. Hierdoor kunnen we voor elke woning of wellnessruimte wel een passende combisauna realiseren. Dus wilt u een infrarood sauna buiten plaatsen, of droomt u over een tweepersoons infrarood sauna in de badkamer? Geen probleem, vertel ons uw wensen en wij denken mee!

Kosten van op maat gemaakte infrarood sauna

De prijzen van de infraroodsauna’s die we vervaardigen, kunnen onderling nogal variëren omdat we de sauna’s volledig op maat maken. De totale kosten zijn onder andere afhankelijk van de gebruikte materialen, de locatie van de sauna en de tijd die het ontwerpen en aanleggen van de sauna in beslag neemt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om uw wensen en voorwaarden te vertellen, zodat we de mogelijkheden op een rij kunnen zetten en u kunnen voorzien van een prijsindicatie.

Spreekt de combinatie van een traditionele sauna met een infraroodcabine u aan? Dan nodigen we u graag uit in onze showroom. Hier kunt u allerlei toepassingen zien van de combi-sauna. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen, ga dan naar onze inspiratiepagina en zorg dat enkel de vinkjes ‘Sauna’ en ‘Infrarood’ aan staan. Ook kunt u op de hoogte blijven van welke sauna’s, stoombaden, whirlpool baden, sunshowers en zwembaden we bouwen door het jaar heen, 

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
 • Het verschil tussen sauna en IR

  Direct Heat

  De ‘gewone’, traditionele sauna en de langgolvige infraroodcabine werken volgens het principe van een tussenmedium, namelijk lucht. Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit het lichaam afgevoerd. Dergelijke cabines worden vooral gekozen vanwege het verkwikkende en ontspannende effect. Een saunabad reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel.

   

  De infraroodcabine van VSB (Direct Heat®) daarentegen brengt warmte over door straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de Direct Heat® cabine. Voor welke cabine u kiest, hangt dus in eerste instantie af van het doel en het effect dat u beoogt.

 • VSB Direct Heat

  Effectieve werking

  De infraroodcabine van VSB Wellness (Direct Heat®) daarentegen brengt warmte over door straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de Direct Heat® cabine.

 • Infraroodsauna met eigen design

  Moods & Woods

  Het is een nieuwe trend: een individueel design op uw infrarood sauna thuis. Moods & Woods® is een uitermate aantrekkelijke maatwerkformule op het gebied van infrarood sauna's. Maatwerk, omdat het gaat om individueel design: iedere infraroodcabine krijgt precies díe persoonlijke touch die de klant wenst. Een nieuw concept op het gebied van wellness, ontwikkeld en bedacht door VSB Wellness die met deze verrassende productlijn de trend zet.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven