Turks stoombad

Turks stoombad

Het stoombad behoort tot één van de eeuwenoude tradities van natuurlijke baden. De Turkse badcultuur vindt zijn oorsprong in badhuizen zo’n 800 jaar geleden. Hammam, in het Nederlands met een dubbele m, is Arabisch voor verwarmen. Maar de Turkse badhuizen deden nog veel meer. Een Turks badhuis was en is vooral een ontmoetingsplaats waar lichaam en geest één worden. De hammam is een oord om in stilte te genieten en alle zintuigen te laten werken. Een Turks stoombad heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.

Bent u op zoek naar een Turks stoombad voor thuis, dan bent u bij VSB Wellness aan het juiste adres. Ieder stoombad is bij ons in goede handen, zowel particulier als professioneel. VSB Wellness werkt met een team van specialisten waardoor wij voor u de mooiste stoombaden kunnen ontwikkelen.

Hoe werkt een Turks stoombad?

Zodra u plaats neemt in een Turks stoombad, dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen. Hierdoor ontspannen uw vermoeide spieren en vallen alle zorgen van u af. U kunt zich versterkt en relaxt voelen. Het is vrij bekend dat bij verkoudheid een stoombad, al dan niet voorzien van geurstoffen als eucalyptus of mint, letterlijk en figuurlijk een verademing voor de luchtwegen is. De temperatuur in een stoombad loopt op tot 47 *C, maar kan ook ingesteld worden naar individuele voorkeur. Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Dit heeft als voordeel dat giftige stoffen door het hele lichaam naar de huid wordt gestuwd en via transpiratie verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Let wel op dat bij het gebruik van een Turks stoombad een koude douche vooraf en na afloop een vereiste is.

In openbare wellness centra zijn ze al langer bekend met de werking van een Turks stoombad. Maar in de laatste jaren zie je ook dat steeds meer particulieren voor een stoombad voor thuis kiezen. Bij VSB Wellness is ieder stoombad in goede handen, zowel particulier als professioneel. Bij ons zijn er vele mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit automatische geurstofdosering en watervoorziening door kranen, douches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten met glasvezel en sterrenhemels tot LED kleurentherapie.

Vakwerk

VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en dan helpen wij u graag verder. U kunt dan optimaal genieten van een Turks stoombad.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven