Onderhoud aan uw whirlpool?

Onderhoud aan uw whirlpool?

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk onbezorgd kunnen genieten van uw eigen spa. Daarom is het belangrijk je whirlpoolbad goed schoon te houden en van het juiste onderhoud te voorzien. Wij adviseren u graag op alle gebieden van spa onderhoud.

Waterkwaliteit

Goed onderhoud begint bij de kwaliteit van water. Wanneer dit niet op orde is beschadigen veel componenten van uw spa zoals de leidingen, jets en schelp een stuk sneller. Goed wateronderhoud begint altijd met meten. Dit gebeurd met test strips, of een andere testset. De 2 belangrijkste waardes zijn de zuurgraad (pH-waarde) en het chloorgehalte. De pH waarde dient tussen de 7.4 en 7.6 te zijn. De stabiliteit van de pH waarde wordt bepaald door de alkaliniteit. Deze dient tussen de 80 en 220 ppm te zijn. Is deze te laag, voeg dan Alkalinity Increaser toe. Wanneer deze waarde juist is kunt u deze stabieler maken met pH Balance. De chloorwaarde dient tussen de 1 en 3 ppm te zijn. Chloor kan alleen zijn werk doen wanneer de pH waarde juist is.
Bij het gebruik van de spa komen er resten van zeep, olie en andere vuildeeltjes in het filter terecht. Bright & Clear Plus neutraliseert deze deeltjes. Om de spa maximaal te beschermen voegt u ook Defender toe aan het water. Dit vermindert kalkvorming en aanslag op de kuip, verwarmingselementen en onderdelen.
Om te weten wat de status van het water is dient u het te testen. Dit doen de meeste spa eigenaren met test strips. Deze strips zijn eenvoudig te gebruiken en af te lezen. 

 

whirlpool bad brochure

DOWNLOAD DE COAST SPA 2022 BROCHURE

Vul onderstaand formulier in & lees alles over de luxe whirlpool baden van Coast Spas in de nieuwste brochure!

Spa filter

Spa filters zijn gemaakt van een microvlies. Dit microvlies bestaat uit miljoenen kleine vezeltjes die de kleinste vuildeeltjes uit het water halen en tegenhouden. Omdat er zich in het water ook vetten en oliën bevinden, klonteren deze kleine vezeltjes samen. U kunt het spa water dan niet meer correct filteren. Eenvoudig spoelen van het filter kan deze oliën en vetten niet verwijderen. In deze vuilafzettingen op het filtervlies kunnen vervolgens bacteriën zich ophopen en vermenigvuldigen. Hierdoor kan het filter een risicofactor worden voor uw spa water.
Om deze reden, is een professionele schoonmaak van het filter elke 2 tot 4 weken noodzakelijk. Ook de levensduur van het filter wordt verlengd door het reinigen met Filter Clean. U moet het filter echter na maximaal één jaar vervangen. 

Water verversen

Wij adviseren het water in uw spa iedere 3 à 4 maanden te vervangen. Hoe frequent dit dient te gebeuren hangt af van het gebruik. Wanneer men bijvoorbeeld standaard doucht voordat men de spa betreedt, dan blijft het water langer schoon. In de handleiding die u bij de plaatsing van uw spa van onze monteur ontvangt krijgt, staat eenvoudig in stappen uitgelegd hoe u dit doet. 

Cover

De cover bovenop uw bad heeft verschillende functies, zoals het opvangen van blad en het bewaren van warmte. Het is dan ook belangrijk uw cover goed te onderhouden. Hiervoor gebruiken we Cover Care & Conditioner. Dit middel wordt aangebracht middels een spuitfles en een droge doek. Het verlengt de levensduur en versterkt de effectiviteit van de cover. Ook zuivert, herstelt en beschermt het uw cover. Mochten er om welke reden dan ook gaten of scheuren ontstaan zijn, dan dienen deze z.s.m. gerepareerd te worden. Hiermee voorkomt u dat er vocht in de cover komt te zitten.

Wanneer u welke chemicaliën dient te gebruiken wordt nogmaals uitgelegd in de onderstaande video:

Alles wat u nodig heeft om de levensduur van uw spa te maximaliseren kunt u vinden op onze webshop:Webshop VSB Wellness

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven