Infraroodwerking en gebruik

Infraroodwerking en gebruik

Hoe gebruik ik infrarood?

Bij gebruik van een infrarood dient u met een aantal zaken rekening te houden om het juiste effect te verkrijgen. Lees hier hoe u een infrarood het beste kan gebruiken. De infraroodcabine van VSB (Direct Heat®) daarentegen brengt warmte over door straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de Direct Heat® cabine. Voor welke cabine u kiest, hangt dus in eerste instantie af van het doel en het effect dat u beoogt. Met recht durft VSB Wellness te stellen dat ons aanbod in infrarood en expertise uniek zijn.

Bij gebruik van een infrarood dient u met een aantal zaken rekening te houden om het juiste effect te verkrijgen.

Drink regelmatig voor en na het gebruik van de IR cabine, bij voorkeur water. Heeft u wondjes, eczeem of een oogaandoening raadpleeg dan voor gebruikt uw huisarts of specialist. En luister altijd goed naar uw lichaam!

Snelmenu

Hoe gebruikt u de infraroodcabine?

  • Zet de IR cabine kort voor gebruik aan.
  • Neem uit hygiënisch oogpunt voldoende handdoeken mee in de cabine.
  • Neem plaats in de IR cabine.
  • De optimale verblijfsduur in de infraroodcabine ligt tussen de 15-20 minuten.
  • Neem na gebruik van de IR-cabine indien mogelijk een douche.

 

Warmte door lucht

De ‘gewone’, traditionele sauna en de langgolvige infraroodcabine werken volgens het principe van een tussenmedium, namelijk lucht. Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit het lichaam afgevoerd. Dergelijke cabines worden vooral gekozen vanwege het verkwikkende en ontspannende effect. Een saunabad reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel.

Warmte door straling

De infraroodcabine van VSB (Direct Heat®) daarentegen brengt warmte over door straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de Direct Heat® cabine. Voor welke cabine u kiest, hangt dus in eerste instantie af van het doel en het effect dat u beoogt. Over het verschil tussen kortgolvige en langgolvige infraroodcabines bestaan veel misvattingen.

Waaraan herkent u het verschil?

Zoals gezegd brengt de kortgolvige infraroodcabine de warmte over door straling. De warmte van kortgolvige infrarood is bewezen goed voor spieren en gewrichten. U voelt zich beter en meer ontspannen. U kunt zelfs de deur gewoon open laten staan. Het is de straling die voor de effectieve werking zorgt. Vandaar dat wij onze infraroodcabines VSB Direct Heat® cabines hebben genoemd. Deze naam is door VSB Wellness gedeponeerd en valt dus onder merkbewaking. Onze Direct Heat® cabines blinken uit in kwaliteit, exclusiviteit en functionaliteit. In vele vakantieparken, thermen, saunahuizen, hotels én particuliere woningen komt u onze Direct Heat® infraroodcabines tegen Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen.

Philips infraroodlampen

Cabines met langgolvige straling daarentegen hebben geruime tijd nodig om de lucht in de cabine voor te warmen. Met de infraroodlampen van Philips ontstaat een gemiddelde cabinetemperatuur van 40°C, dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90°C.

Infrarood indringdiepte in de huidLichtspectrum infrarood

Een traditioneel sauna bad begint met het verwarmen van de omgevingslucht. Het voorverwarmen van de cabine duurt geruime tijd. Datzelfde geldt voor het gebruik van een langgolvige cabine. Door de hoge temperatuur in de cabine, daalt de luchtvochtigheid. De deur moet dan natuurlijk wel gesloten zijn, anders verliest de sauna zijn werking. Hoe droger de lucht, hoe beter uw lichaam een hogere omgevingstemperatuur verdraagt. Middels transpireren verdwijnen afvalstoffen en stofwisselingsproducten uit het lichaam. Het natuurlijke evenwicht herstelt zich.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven