• Uniek design in uw stoombad

 • Voor grote en kleine stoomcabines

 • Sfeervol en smaakvol

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Stoombad

De weldadige warmte van de stoom (+46 °C) opent de poriën, reinigt de huid, stimuleert de bloedsomloop en voert afvalstoffen uit het lichaam. Stoom is, aangevuld met heerlijke geurstoffen zoals eucalyptus, een verademing voor de luchtwegen, en een echte aanrader bij een verkoudheid.

Snelmenu stoombad

Wat is een stoombad?

Een stoombad, of stoomcabine, is een warme ruimte met een temperatuur tussen 40°C en 50°C en een bijzonder hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. Vaak wordt eveneens etherische olie verstoven zodat u naast de warme prikkel van de stoom ook van een heerlijke geur kan genieten.

De moderne stoombaden stammen af van de Romeinse baden. Deze baden werden vaak voorzien van warm water door natuurlijke ondergrondse bronnen. Een andere oorsprong is de Arabische ‘hamam’. De hamam is een badhuis waarin het stoombad een prominente plek inneemt. Naar de hamam gaan is dan ook een typisch Arabische traditie die het lichaam en geest reinigt.

Met andere woorden: stoombaden zijn al jaren een favoriete manier om het lichaam te reinigen.

Hoe werkt een stoombad?

Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 ºC. In deze ruimte wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. De huid wordt zacht en soepel. Stoombaden waren vroeger vooral te vinden in het Turks Ottomaanse Rijk als onderdeel van een hammam. Hierdoor komt het dat een stoombad weleens aangeduid wordt als Turks stoombad of Hammam.

stoombad op maat

Wanneer kiezen voor een stoombad?

U kunt het beste kiezen voor een stoombad als u ademhalingsproblemen en/of allergieën hebt. De vochtige lucht helpt uw luchtwegen te openen. Daarnaast is het inademen van de stoom ook effectief tegen bronchitis, astma of hoesten.

Welke variaties zijn er in stoombaden?

Ieder stoombad is bij ons in goede handen. Er zijn hierin vele mogelijkheden. Deze verschillen van automatische geurverneveling en watervoorziening door kranen, douches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten met glasvezel en sterrenhemels tot LED kleurentherapie. VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden.

Hoe gebruik ik een stoombad optimaal?

Voor een optimale werking is het wel van belang dat u begrijpt hoe u een stoombad moet gebruiken. In een stoombad is het belangrijkste dat u uzelf goed ontspant en ervan geniet. Met onderstaande tips kunt u optimaal genieten van uw stoombad.

 • Temperatuur: Belangrijk bij het gebruik van een stoomcabine is natuurlijk het instellen van de temperatuur. Het stoombad moet goed opgewarmd zijn. Hoe lang het stoombad moet worden opgewarmd, hangt af van de capaciteit en de grootte van de stoomcabine.
 • Drink genoeg water: Het is belangrijk om genoeg water te drinken voordat u het stoombad betreedt. Tijdens uw tijd in het stoombad verliest u namelijk veel vocht. U gaat zweten waardoor er afvalstoffen worden afgevoerd.
 • Neem vooraf een douche: Voordat u gebruik maakt van een stoombad is het handig om eerst een douche te nemen. Door het nemen van een douche kunt u het transpireren bevorderen.
 • Sessieduur: De lengte van een sessie is per persoon verschillend. Het ideale gebruik is 15 minuten, maar dit kan oplopen tot een uur.

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze stoombaden? Onze experts vertellen u graag vrijblijvend meer. Vul onderstaand contactformulier in, en kom meer te weten over de stoombaden die we voor u kunnen realiseren!

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
 • Altijd een stoombad dat bij u past

  Professioneel en particulier

  In veel professionele saunacentra wordt de bouwkundig betegelde stoomcabine en de acryl stoomcabine veelvuldig gebruikt. Ook steeds meer particulieren zien het als een juiste aanvulling op de bestaande wellness en investeren in een stoombad voor thuis.

  .

 • Luchtvochtigheid

  Stoombad

  Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 ºC. In deze ruimte wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. De huid wordt zacht en soepel. Het zorgt ervoor dat uw luchtwegen open gaan staan en vrijgehouden worden. Een stoombad werkt ook goed tegen bijvoorbeeld verkoudheid. Daarnaast komt u helemaal tot rust in een stoombad en heeft het een stimulerend effect op uw mentale gesteldheid. Aanvullende faciliteiten zoals een scrubruimte, douche en dompelbad maken de stoombad ervaring compleet.

 • Geschiedenis

  Stoombad

  Stoombaden waren vroeger vooral te vinden in het Turks Ottomaanse Rijk als onderdeel van een hammam. Hierdoor komt het dat een stoombad weleens aangeduid wordt als Turks stoombad of Hammam.

 • Stoombad

  Alle opties

  Ieder stoombad is bij ons in goede handen. Er zijn hierin vele mogelijkheden. Deze verschillen van automatische geurverneveling en watervoorziening door kranen, douches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten met glasvezel en sterrenhemels tot LED-kleurentherapie. Heeft u nog andere specifieke wensen? Neem contact met ons op en we bespreken graag met u de mogelijkheden.

 • Stoombad

  De mooiste ontwerpen

  VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden.

 • Reiniging en warmte

  Werking van het stoombad

  Stoom zorgt voor reiniging en de warmte van het stoom voor een aangenaam gevoel aan de spieren en de stimulering van de bloedsomloop. Al eeuwen geleden begrepen de Romeinen al de voordelen van reinigen door middel van rijke, vochtige stoom. Door de stoom openen de poriën zich en kan het “oude” vocht eruit. Het verhoogt de hygiëne en de huid wordt lekker soepel en zacht.

 • Wat kiest u?

  Modulair/Prefab

  Als u bij de basis begint en er is voldoende ruimte, waarom bouwt u dan niet een badkamer met douche welke ook kan dienen als stoombad?

 • Alivida

  Stoomtechniek

  Stoomtechniek van Alivida geeft de ideale mogelijkheid om een persoonlijke stoomdouche te creëren, afgestemd op uw ruimte en specifieke wensen. Afhankelijk van de situatie kiest u voor onze interne of externe stoomtechniek. De capaciteit van de stoomgenerator wordt bepaald op basis van de inhoud van de stoomdouche.

 • Verlichting

  Het complete plaatje

  Verlichting is een belangrijk onderdeel in uw stoombad. Niet alleen zorgt een juiste verlichting voor de juiste sfeer en de visuele ambiance, ook moet er vanzelfsprekend rekening gehouden worden met de veiligheid.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven