• Uniek design in uw stoombad

 • Voor grote en kleine stoomcabines

 • Sfeervol en smaakvol

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Stoombaden

Uw wellness wordt nog mooier met een prachtig stoombad. Juist bij stoombaden kunt u de meest fantastische ontwerpen realiseren. Bijvoorbeeld met prachtige mozaïek, zoals in de traditionele Turkse stoombaden of met een strak design en veel glas bij een modern stoombad.

Een stoombad is aanwinst voor uw woning. Het zorgt voor ontspanning en stimulerend voor uw gezondheid. VSB Wellness is gespecialiseerd in de aanleg van stoombaden. Wij werken met een team van specialisten, waaronder een architect die uw wensen volledig kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden geheel volgens uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Hoe werkt een stoombad?

Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 ºC. In deze ruimte wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. De huid wordt zacht en soepel. Stoombaden waren vroeger vooral te vinden in het Turks Ottomaanse Rijk als onderdeel van een hammam. Hierdoor komt het dat een stoombad weleens aangeduid wordt als Turks stoombad of Hammam.

Wellke variaties zijn er in stoombaden?

Ieder stoombad is bij ons in goede handen. Er zijn hierin vele mogelijkheden. Deze verschillen van automatische geurverneveling en watervoorziening door kranen, douches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten met glasvezel en sterrenhemels tot LED kleurentherapie. VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden.

Meer Informatie
 • Altijd een stoombad dat bij u past

  Professioneel en particulier

  In veel professionele saunacentra wordt de bouwkundig betegelde stoomcabine en de acryl stoomcabine veelvuldig gebruikt. Ook steeds meer particulieren zien het als een juiste aanvulling op de bestaande wellness en investeren in een stoombad voor thuis.

  .

 • Luchtvochtigheid

  Stoombad

  Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 ºC. In deze ruimte wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. De huid wordt zacht en soepel. Het zorgt ervoor dat uw luchtwegen open gaan staan en vrijgehouden worden. Een stoombad werkt ook goed tegen bijvoorbeeld verkoudheid. Daarnaast komt u helemaal tot rust in een stoombad en heeft het een stimulerend effect op uw mentale gesteldheid. Aanvullende faciliteiten zoals een scrubruimte, douche en dompelbad maken de stoombad ervaring compleet.

 • Geschiedenis

  Stoombad

  Stoombaden waren vroeger vooral te vinden in het Turks Ottomaanse Rijk als onderdeel van een hammam. Hierdoor komt het dat een stoombad weleens aangeduid wordt als Turks stoombad of Hammam.

 • Stoombad

  Alle opties

  Ieder stoombad is bij ons in goede handen. Er zijn hierin vele mogelijkheden. Deze verschillen van automatische geurverneveling en watervoorziening door kranen, douches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten met glasvezel en sterrenhemels tot LED kleurentherapie. Heeft u nog andere specifieke wensen? Neem contact met ons op en we bespreken graag met u de mogelijkheden.

 • Stoombad

  De mooiste ontwerpen

  VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden.

 • Reiniging en warmte

  Werking van het stoombad

  Stoom zorgt voor reiniging en de warmte van het stoom voor een aangenaam gevoel aan de spieren en de stimulering van de bloedsomloop. Al eeuwen geleden begrepen de Romeinen al de voordelen van reinigen door middel van rijke, vochtige stoom. Door de stoom openen de poriën zich en kan het “oude” vocht eruit. Het verhoogt de hygiëne en de huid wordt lekker soepel en zacht.

 • Wat kiest u?

  Modulair/Prefab

  Als u bij de basis begint en er is voldoende ruimte, waarom bouwt u dan niet een badkamer met douche welke ook kan dienen als stoombad?

 • Alivida

  Stoomtechniek

  Stoomtechniek van Alivida geeft de ideale mogelijkheid om een persoonlijke stoomdouche te creëren, afgestemd op uw ruimte en specifieke wensen. Afhankelijk van de situatie kiest u voor onze interne of externe stoomtechniek. De capaciteit van de stoomgenerator wordt bepaald op basis van de inhoud van de stoomdouche.

 • Verlichting

  Het complete plaatje

  Verlichting is een belangrijk onderdeel in uw stoombad. Niet alleen zorgt een juiste verlichting voor de juiste sfeer en de visuele ambiance, ook moet er vanzelfsprekend rekening gehouden worden met de veiligheid.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven