Mogelijkheden

Mogelijkheden

Mogelijkheden stoomcabine thuis

Van toevoeging van de stoomtechniek in een bestaande douchecabine tot aan het creëren van een compleet nieuwe badkamer met stoombad. Bouwkundige maatwerk stoombaden of prefab acrylcabines. Eén kleine aanpassing óf een complete bouwkundige ruimte waarin u alleen kunt ontspannen of met familie of vrienden. 

Alles is mogelijk

Vul uw douche met stoom en verander uw badkamer in een wellness en ontspanningsruimte. U zal waarschijnlijk verbaasd zijn over hoe betaalbaar het is om een stoomgenerator aan te schaffen en uw normale douche om te toveren tot een douche/stoom-combinatie. Het is heel simpel: Sluit het bovenste gedeelte van de douchecabine af waardoor de stoom niet meer weg kan. Monteer de techniek en een besturing en nu rest alleen nog een opklapbaar stoeltje op de wand om de stoomcabine compleet te maken. De douche deur hoeft niet volledig afgesloten te zijn. Als er een beetje stoom ontsnapt kan uw badkamer deze stoom opvangen. De stoomgeneratoren van VSB Wellness passen netjes in kleine kasten, op zolder of achter een wand.

Modulair/Prefab

Als u bij de basis begint en er is voldoende ruimte, waarom bouwt u dan niet een badkamer met douche welke ook kan dienen als stoombad? Voeg muziek of kleur -licht therapie toe om de ervaring compleet te maken. Met het modulair stoom-concept bepaalt u zelf hoe uw ideale wellness ruimte eruit komt te zien. Door middel van losse componenten ontwerpt u uw eigen stoomdouche afgestemd op uw eigen specifieke wensen. Er is keuze uit: banken, deuren, vensters, stoomtechniek en (maatwerk) daken.

Lees meer over de specifieke stoombad-mogelijkheden die op deze pagina verder worden uitgelegd:

 • Douche
 • Deuren
 • Indeling
 • Verlichting
 • Stoomtechniek
 • Ventilatie
 • Geurdosering

 

Douche 

Iedere stoomcabine/stoombad zou een douche moeten hebben. Niets stimuleert meer dan een douche voor/na of tijdens een stoombad. Afhankelijk van het doel kunt u precies uw lichaam de warmte en/of koelte geven. Om bijvoorbeeld de bloedsomloop te stimuleren. Koud water is verkwikkend en verjongend. Warm water ontspannend. Er zijn veel verschillende douchegarnituren. Bij de totstandkoming van een douchecabine of stoombad moet altijd rekening gehouden worden met de douchegarnituur.

Adventure shower

Om de douchebeleving helemaal tot een nieuwe dimensie te brengen is het ook mogelijk een adventure shower te installeren. Een douche met een bijzonder programma waarin een combinatie van verschillende waterstralen, watersterktes, lichteffecten en geuren elkaar afwisselen. 

Dornbracht & Hans Grohe

VSB Wellness levert douche-producten van de gerenommeerde merken Dornbracht en Hans Grohe. Dankzij de homogene vormentaal van alle producten maakt Dornbracht  een design- en serie-overkoepelend samenspel op modulaire basis mogelijk. Producten uit verschillende series kunnen onderling gecombineerd en universeel ingezet worden. De combineerbaarheid van functies en design kent daarbij geen grenzen. De vooraf ingestelde programma's en persoonlijk afgestemde functies betekenen een grote winst aan comfort en individualiteit. 

Deuren

Voor het creëren van een perfecte stoomomgeving is een speciale stoomdeur belangrijk. De stoomdeuren zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Daarnaast levert VSB Wellness op maat gemaakte stoomdeuren met kozijn. Iedere uitvoering is mogelijk.

Hierbij enkele standaard uitvoeringen.

Glazen deur M1

Afmetingen:

750 x 2050 mm (b x h) 

 • 1000 x 2050 mm (b x h)
 • 8 mm helder veiligheidsglas
 • Met dorpel
 • Kleur kozijn: wit

Glazen  deur M6

Afmetingen:

750 x 1900 mm (b x h)

 • 8 mm helder veiligheidsglas
 • Met deurkozijn en instap
 • Kleur kozijn: wit of matchroom     

Stoomvensters

Deze vensters zijn verkrijgbaar in 4 verschillende afmetingen en ideaal te combineren met de glazen M1 deur. Het toevoegen van een stoomvenster zorgt voor meer transparantie en geeft een ruimtelijk effect. De vensters kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

Van toevoeging van de stoomtechniek in een bestaande douchecabine tot aan het creëren van een compleet nieuwe badkamer met stoombad. Bouwkundige maatwerk stoombaden of prefab acrylcabines. Eén kleine aanpassing óf een complete bouwkundige ruimte waarin u alleen kunt ontspannen of met familie of vrienden.  

Indeling

Zitcomfort

Tijdens een stoomsessie wilt u heerlijk kunnen relaxen. Om u zo ontspannen mogelijk te laten zitten of liggen bieden wij twee oplossingen namelijk acryl-banken en hardschuimelementen-banken.

Acryl banken

Deze nemen snel de temperatuur van de ruimte aan en doordat de watertoevoer voor gemonteerd is blijft er geen water achter na gebruik. Heeft u minder ruimte in uw (stoom) douche, dan kunt u kiezen voor een klapzitje. Het zitje is gemakkelijk omhoog te klappen als u hem niet wenst te gebruiken. De rugsteun zorgt voor extra comfort tijdens het zitten.

Hardschuimelementen

Geen enkel ander materiaal leent zich zo goed om ontwerpideeën vaste vorm te geven als het dragende hardschuimelementen. Dankzij de uitstekende producteigenschappen, de gemakkelijke verwerkbaarheid, de toepassingsmogelijkheden en de knowhow en ervaring waarover we beschikken, zijn met deze elementen projecten mogelijk die voorheen nauwelijks of niet konden worden gerealiseerd. Deze elementen lenen zich voor bankverwarming en bijzondere afwerking zoals mozaïek. Onze adviseurs kunnen u uitgebreid over de mogelijkheden informeren.

Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel in uw stoombad. Niet alleen zorgt een juiste verlichting voor de juiste sfeer en de visuele ambiance, ook moet er vanzelfsprekend rekening gehouden worden met de veiligheid. Voor de veiligheid wordt altijd gebruik gemaakt van verlichting in massief staal, met een polycarbonaat lens welke werkt op elektrische laagspanning en geschikt is voor een vochtige omgeving. Verlichting is de makkelijkste en meest praktische manier om te beginnen met het veranderen van uw stemming in een stoombad. Het is mogelijk de verlichting aan te sluiten op een dimmer en regelaar zodat u naar behoefte de stemming/lichtinval/kleur van de verlichting kan aanpassen.  Afhankelijk van uw budget en de omvang van u stoombad kunt u naast plafondverlichting ook voor armaturen in de wand kiezen.

Chromotherapie (kleurentherapie)

Kleuren spelen een belangrijke rol in ons leven. We hebben dagelijks met kleuren te maken maar vergeten vaak dat ze een grote invloed hebben op ons geestelijk en lichamelijk welzijn. Door er bewust van te zijn wat kleuren voor invloed op ons hebben, kunnen we daar iedere dag ons voordeel uit halen. In het stoombad kan verlichting met kleurentherapie worden toegevoegd zodat u de sfeerbeleving in een stoomruimte naar een nog hoger niveau kan brengen.

Kleurentherapie is een vorm van lichttherapie die kleur gebruikt voor welzijn / holistische genezing en is een van de nieuwste trends op het gebied van wellness en well being. De in het plafond gemonteerde waterdichte verlichting met miniatuur-multigekleurde lampjes kan worden gebruikt om een gepersonaliseerd kleurschema te maken. Bijvoorbeeld rood in de ochtend, voor energie en vitaliteit en in de avond groen om tot rust te komen.

Stoomtechniek - interne / externe stoomtechniek

VSB Wellness maakt gebruik van de stoomtechniek van het gerenommeerde merk Alivida. Deze stoomtechniek geeft de ideale mogelijkheid om een persoonlijke stoomdouche te creëren, afgestemd op uw ruimte en specifieke wensen. Afhankelijk van de situatie kiest u voor onze interne of externe stoomtechniek. De capaciteit van de stoomgenerator wordt bepaald op basis van de inhoud van de stoomdouche.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Interne stoomtechniek (wordt binnen de stoomcabine geplaatst)
 • Externe stoomtechniek (wordt buiten de stoomcabine geplaatst)

Onze wellness adviseurs kunnen u precies aangeven welke stoomtechniek het beste bij uw situatie en wensen past en in welke vorm.

Ventilatie

Ventilatie is niet nodig maar wel aan te raden. Ventilatie in een stoomruimte is niet veel anders dan ventilatie in de douche. Sterker nog, een 5-10 minuten durende douchebeurt veroorzaakt meer stoom dan een stoombad. Een stoomruimte is compleet afgesloten door waterdicht materiaal waardoor er weinig tot geen stoom buiten de stoomruimte komt.  Tijdens een stoombad zal er gemiddeld 3-5 liter water worden omgezet in stoom. De plafonddelen en muren condenseren deze stoom waardoor deze weer water wordt en terugloopt in de afvoer. Een warme douche na een stoombad dringt de temperatuur nog verder terug en zorgt ervoor dat de omgevingstemperatuur zich hersteld. Bij het verlaten van de stoomruimte blijft er dan ook nog enkel restvocht over. Bij het binnen en buitengaan van een stoomruimte komt er wel stoom vrij.

Ventilatie van de stoomruimte wordt geadviseerd om twee reden.

 • We baden allemaal op een andere manier en het reguleren van vocht is belangrijk in het huis.
 • Een goede vochtregulatie voorkomt schimmels en aantasting van bepaalde materialen. 

Geurstofdosering

Prikkel uw zintuigen met het gebruik van een geur in het stoombad. Voor in de stoomcabine en het stoombad zijn er meerdere manieren om geuren en aroma's toe te dienen.

De eenvoudigste methode is om de geurstof om u heen te sprayen tijdens het gebruik van uw stoombad. Dit is eenvoudig maar het nadeel is dat de geur vrij snel vervliegt en u heeft relatief veel geurstof nodig. U kunt ook de geurolie druppelen op de stoom uitlaat. Nadeel is echter dat geurolie op één plaats verkleuringen met zich mee kan brengen. Druppelen van vloeistof op een heet element kan tevens veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. U zou zich, weliswaar licht, kunnen verbranden aan de druppels. Tot slot kan er gebruikt worden gemaakt van een automatische geurstof dosering systeem. U vult hier een jerrycan met geurstof vermengt met water. Het geur pompje druppelt automatisch om de paar seconden een druppel aroma vloeistof in de stoom leiding. De meest gekozen manier van geurdosering. Eenvoudig en volautomatisch zonder risico’s. 

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven