Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
9 augustus 2018

Voordelen van een stoombad


Vele mensen beschouwen een dagje spa de ideale plek om even helemaal tot rust tot komen. Met name het stoombad wordt vaak gezien als het ideale plekje. Een stoombad is een warme ruimte met een temperatuur tussen 40 °C en 50°C en een bijzonder hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. Lees hier meer over de voordelen.

Iedereen is tegenwoordig druk bezig met van alles en nog wat. Naast het werken of studeren moet er vaak nog gesport worden en natuurlijk niet te vergeten wordt de overgebleven tijd doorgebracht met vrienden en familie. Iedereen is zo druk dat er af en toe vergeten wordt om aan uzelf te denken. Vele mensen beschouwen een dagje spa de ideale plek om even helemaal tot rust tot komen. Met name het stoombad wordt vaak gezien als het ideale plekje. Een stoombad is een warme ruimte met een temperatuur tussen 40 °C en 50°C en een bijzonder hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. Vaak wordt er een geurende olie verstoven zodat u naast de warme prikkel van de stoom ook van een heerlijke geur kan genieten. Een stoombad kent, buiten dat het heerlijk ontspannend is, vele voordelen. 

De voordelen van een stoombad zijn vrijwel gelijk aan de voordelen van een sauna. Dit komt omdat beide gebruikt worden voor warmte therapieën die helpen bij het bevorderen van de doorbloeding en van het zweten. 

 1. Huid wordt zachter
  Door het gebruik van een stoombad wordt uw huid een stuk zachter. Door de combinatie van een hoge luchtvochtigheid en de warme temperatuur krijgt uw huid een diepe reiniging. U gaat zweten, waardoor de huidporiën open gaan. Hierdoor kunnen de afvalstoffen de huid verlaten. De dode huidcellen kunnen makkelijker worden verwijderd waardoor u een zachte huid krijgt.
 2. Luchtwegen reinigen
  Het stoombad wordt vaak gebruikt voor het reinigen van de luchtwegen. Doordat u de warme stoom inademt, komen de luchtwegen vrij en kunt u beter ademen.
 3. Immuunsysteem krijgt een boost
  Door het stoombad regelmatig te gebruiken, wordt u minder snel ziek. Doordat de temperatuur zo hoog is, maakt dit uw immuunsysteem wakker. Dit stimuleert de productie van witte bloedcellen, antilichamen en antivirale proteïnen. Hierdoor begint uw immuunsysteem te werken en bereiden zij zich voor op virussen en slechte bacteriën. Dit zorgt ervoor dat u beter beschermd bent tegen griepjes en verhoudheden.
 4. Afvallen
  Het nemen van een stoombad zorgt voor gewichtsverlies. Het grootste verlies is natuurlijk vocht doordat u hevig gaat zweten. Dit is makkelijk weer op peil te brengen als u iets drinkt. Toch verbrandt u tijdens een stoombadsessie ook calorieën. Dit is het gevolg van een hoge hartslag, die het bloed sneller door uw bloedvaten doet pompen en zo de verbranding van koolhydraten tot gevolg heeft.
 5. Totale ontspanning
  Het gebruik van een stoombad hoort vooral ontspannend en lekker te zijn.  Tijd maken om daadwerkelijk te ontspannen schiet er bij veel mensen nog wel eens in en dat terwijl het zo belangrijk is. Het makkelijkste is om geregeld een avondje door te brengen in het stoombad. Zo reserveert u een momentje voor uzelf en houdt u een gezonde balans tussen werk en vrije tijd. Bovendien krijgt uw lichaam de kans om meer energie op te doen en te herstellen.

Kortom, een stoombad heeft vele voordelen en zijn wat ons betreft essentieel. Mocht u nog vragen hebben, dan staan wij u natuurlijk graag te woord!

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven