Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
18 december 2018

Mogen kinderen gebruik maken van de sauna?


Het gebruik van een sauna is goed voor de gezondheid van volwassenen, maar geldt dit ook voor kinderen? Mogen kinderen überhaupt wel gebruik maken van een sauna? In dit blog kijken wij naar het gebruik van de sauna voor kinderen.

Uw kind in de sauna

Uw kind mag zeker gebruik maken van de sauna. Het is zelfs, net zoals bij volwassenen, gezond voor uw kind. Hierbij moet wel gezegd worden dat kinderen niet te jong gebruik moeten maken van de sauna. Waarbij in Finland de allerkleinste kinderen al mee worden genomen in de sauna kunnen we over het algemeen stellen dat het voor kinderen van 3 jaar oud pas veilig is. Dit komt omdat jonge kinderen hun lichaamstemperatuur nog niet goed zelf kunnen reguleren. Let wel op dat elk kind anders is en dat sommige kinderen pas op latere leeftijd hun lichaamstemperatuur onder controle hebben. 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen voor kinderen?

Ook voor kinderen is het gebruik maken van de sauna goed voor hun gezondheid. Het gebruik van een sauna bevordert de aanmaak van witte bloedcellen en het zijn deze bloedcellen die ziektes en infecties bestrijden in ons lichaam. Maar het grootste voordeel voor kinderen is dat het gebruik van een sauna ervoor zorgt dat kinderen een betere nachtrust krijgen. Kinderen hebben meer slaap nodig dan volwassenen omdat het lichaam nog in de groei is en het herstel tijdens de slaap gebeurt. Na gebruik van de sauna zal uw kind sneller in slaap vallen en ook gedurende de nacht dieper slapen.

sauna kinderen

Hoe gebruik maken van sauna? 

Wanneer uw kind ook gebruik gaat maken van de sauna is het belangrijk dat de temperatuur van de sauna lager ligt dan gewoonlijk. Zorg te allen tijde ervoor dat het kind niet alleen in de sauna is, het kan echter altijd gebeuren dat uw kind last krijgt van de warmte of in paniek raakt. Om ervoor te zorgen dat kinderen het niet snel warm krijgen in de sauna is het belangrijk dat het kind niet hoog gaat zitten in de sauna, hier is het namelijk warmer. Zorg er dus voor dat uw kind op grondniveau gaat zitten. Wanneer de temperatuur niet te hoog is en het kind zich comfortabel voelt in de sauna maakt het niet uit hoelang het kind zich in de sauna zich begeeft. Vaak is het wel slim om rustig op te bouwen, ga de eerste paar keren niet te lang en laat uw kind wennen aan de sauna.

Bij VSB bent u aan het juiste adres als u een deskundige partij zoekt om een sauna te bouwen bij u thuis. Of u nu een finse sauna, infrarood sauna, een buitensauna of een design sauna wilt laten bouwen, wij denken graag mee over de mogelijkheden voor een sauna bij u thuis!

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven