Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
18 oktober 2021

Moet een jacuzzi altijd aanstaan


Zodra men besluit om een jacuzzi te laten plaatsen, kan het gebruik en onderhoud dat bij de nieuwe jacuzzi komt kijken, vragen oproepen. “Moet een jacuzzi altijd aanstaan?” is een van de veelgestelde vragen die we de revue zien passeren, en die we in dit blog voor u beantwoorden.

Steeds meer mensen willen thuis genieten van het echte wellness gevoel. Dit kan gerealiseerd worden door een heerlijk warm en ontspannend bubbelbad aan te laten leggen, ook wel bekend als een jacuzzi. Is de jacuzzi eenmaal geplaatst, of twijfelt u nog of een jacuzzi de juiste keuze voor u is, dan is het fijn om te weten of u deze te allen tijde aan kunt laten staan, of na gebruik beter kunt uitzetten in verband met het stroomverbruik.

Stroomverbruik jacuzzi

Het in gebruik nemen van een ontspannende jacuzzi in huis is helaas niet voor niks en brengt wel wat extra stroomkosten met zich mee. Er wordt ongeveer gerekend met € 1,50 extra vaste lasten per dag. Deze kosten zitten vooral in het opwarmen van het water en het schoonmaaksysteem dat in het bubbelbad zit. Let wel op, dit is een gemiddeld bedrag. De werkelijke kosten zijn geheel afhankelijk van de plaats waar de jacuzzi staat, hoe warm of koud het buiten is en hoe vaak de jacuzzi gebruikt wordt.

Stroomverbruik jacuzzi beperken

Om de kosten van een jacuzzi te beperken kunt u inspelen op verschillende, kostenbepalende factoren. Zo scheelt het al enorm veel wanneer u uw jacuzzi goed kunt isoleren. Denk hierbij aan een jacuzzi die vervaardigd is van goede materialen en isolatiemateriaal. Verder is het belangrijk om de hoes meteen op de bovenkant te plaatsen zodra u klaar bent met bubbelen, om de warmte zoveel mogelijk in de jacuzzi te houden. Door een jacuzzi die u buiten plaatst, op een beschutte en bedekte plek neer te zetten, kunt u verder voorkomen dat sterke wind het water sneller afkoelt. Ook een jacuzzi altijd aan laten staan, vermindert het stroomverbruik.

De jacuzzi altijd aanlaten of uitzetten?

Ja u leest het goed, uw jacuzzi aan laten staan zorgt voor minder stroomverbruik dan wanneer u uw jacuzzi steeds uitzet, het water afkoelt en de jacuzzi steeds weer opnieuw moet opwarmen. Als de jacuzzi eenmaal op temperatuur is, kost het minder stroom om de jacuzzi op temperatuur te houden, dan wanneer deze steeds opnieuw opgewarmd zou moeten worden. Zelfs wanneer u een weekend weg bent of op vakantie gaat, is het slim om de jacuzzi aan te laten staan. Pas als u voor een langere tijd wegblijft, is het voordeliger om de whirlpool uit te zetten. Met een langere tijd bedoelen we 2,5 week of langer.

Laat uw jacuzzi dus altijd aan staan om het stroomverbruik te verminderen. Een bijkomend voordeel hierbij is dat u op deze manier ook op spontane momenten kunt genieten van uw eigen thuis wellness, zonder dat het water eerst moet opwarmen. Verder wordt het water beter verschoond wanneer u het bad 24/7 laat stromen, doordat er stroming in het bad blijft waardoor de filter en pomp beter hun werk doen.

jacuzzi altijd aanstaan

Voordelen jacuzzi

Hopelijk hebben we u wat meer duidelijkheid kunnen geven over het stroomverbruik van een jacuzzi en de vraag of u deze wel of niet aan kunt laten staan. Twijfelt u nog of een jacuzzi de juiste keuze voor u is? We zetten graag enkele voordelen van een whirlpoolbad op een rij:

  • Een jacuzzi verlaagt het stressniveau in uw lichaam:

De bubbels in het water werken ontspannend en rustgevend, waardoor de stress uit uw lijf verdwijnt en u ook mentaal uit kunt rusten.

  • Een jacuzzi vermindert gewrichts- en spierpijn:

Door de stralen van de jets op gevoelige plekken te richten, worden uw spieren en gewrichten als het ware gemasseerd. Ideaal wanneer u kampt met spierpijn, bijvoorbeeld na een heftige workout.

  • Een jacuzzi verbetert uw bloedsomloop:

Doordat een jacuzzi bubbelbad verwarmd is, stijgt ook uw lichaamstemperatuur. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten zullen verwijden, wat uw bloedsomloop zal bevorderen.

Bent u op zoek naar een partij die de jacuzzi bij u thuis kan realiseren, of spreekt het beschikken over een Finse sauna, infrarood sauna, binnenzwembad, zwembad in de tuin of een ander op maat gemaakte wellnessfaciliteit u aan? Bekijk dan de mogelijkheden op deze website, of neem direct contact op met onze experts.

Ontvangt u graag meer tips en informatie rondom bubbelbaden, lees dan ook onze andere blogs:

 

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven